Een moeder van 51 jaar beviel van haar kleindochter, die draagmoeder was voor haar dochter met vruchtbaarheidsproblemen

Janine image
door Janine

26 November 2020

Een moeder van 51 jaar beviel van haar kleindochter, die draagmoeder was voor haar dochter met vruchtbaarheidsproblemen
Advertisement

Dit is het verhaal van Breanna en Aaron Lockwood, een Amerikaans echtpaar dat jarenlang alles heeft geprobeerd, verschillende behandelingen en therapieën heeft gevolgd voor onvruchtbaarheid, mislukte plaatsingen van embryo's en miskramen, allemaal om hun droom waar te maken: minstens één keer in hun leven ouders worden. Een droom die uiteindelijk op de meest onverwachte manier ooit uitkwam, en dankzij de hulp van de laatste persoon waarvan Breanna het had verwacht: haar moeder.

via ABC News

Advertisement

Julie, Breanna's 51-jarige moeder, onderging allerlei tests om te zien of ze de perfecte draagmoeder zou kunnen zijn voor het toekomstige kind van haar oudste dochter, een vrouw die op haar leeftijd een geweldige hardloopster is die erg atletisch en sportief is; ondanks de onzekerheid gaven de artsen groen licht aan de vrouw; ze zou de draagmoeder van haar kleinkind kunnen zijn!

Uiteindelijk, na een keizersnede, beviel Julia van haar kleindochter, een meisje genaamd Briar Juliette: maar de baby was niet Julie's biologische dochter, maar van Breanna en Aaron; de grootmoeder was slechts de draagmoeder die de gameten van de twee ouders (eicel en zaadcel) droeg in alle stadia, gedurende de negen maanden van de zwangerschap.

Advertisement

Gelukkig zijn oma en kleindochter in perfecte gezondheid na de bevalling, en Breanna zal haar dappere moeder blijven bedanken voor het vervullen van een van haar dromen: voor de eerste keer moeder worden!

En nu is Julie ook een heel gelukkige oma. Veel geluk voor allemaal!

Advertisement