Een kind adopteert een kat met zijn zelfde genetische aandoening: ze zijn nu beste vrienden

Janine image
door Janine

18 December 2020

Een kind adopteert een kat met zijn zelfde genetische aandoening: ze zijn nu beste vrienden
Advertisement

Er zijn momenten waarop het gemakkelijk is om aan te nemen dat sommige onverwachte ontmoetingen of sommige plotselinge ontdekkingen echt de vrucht van het lot lijken te zijn. Je zou in feite kunnen denken dat de kleine Madden en de kat Moon voorbestemd waren om elkaar tegen te komen en een mooie vriendschap te sluiten, een symbool van inclusie en tegen elke vorm van pesten. Voor Madden was het leven vanaf het eerste moment niet gemakkelijk, omdat de jongen lijdt aan heterochromie, een vrij zeldzame genetische aandoening die de kleur van de ogen aantast, geassocieerd met een andere aandoening die iets onaangenamer is, namelijk de hazenlip. Deze combinatie van elementen maakte hem zeker speciaal en uniek, maar ook het doelwit van vele pesterijen van zijn klasgenoten. De kat Moon was echter een echte zegen voor zijn zelfrespect, aangezien ze aan dezelfde genetische aandoeningen lijdt.

Advertisement
Christina Humphreys / Facebook

Christina Humphreys / Facebook

Hoeveel kans was er dat Madden een kat met heterochromie en een hazenlip zou ontmoeten? Heel weinig, maar gelukkig ontmoetten hun wegen elkaar. Madden heeft twee verschillende kleuren ogen: de ene is groen en de andere is blauw! Deze zeldzame genetische aandoening treft 1% van de bevolking en wordt heterochromie genoemd. Vanwege deze fysieke kenmerken wordt Madden geplaagd door zijn klasgenoten, die diversiteit nog steeds niet kunnen waarderen en niet vriendelijk zijn voor anderen. Sinds de jongen Moon ontmoette, veranderde alles!

Advertisement
Christina Humphreys / Facebook

Christina Humphreys / Facebook

Het begon allemaal met het bericht van een moeder in de chat van de ouders, zegt Cristina, de moeder van Madden: "Vorige week plaatste een vriendin een foto van de kat in onze moedergroep (een groep waar moeders die kinderen hebben met gespleten lippen zijn verenigd). Deze kat werd gered door een opvangcentrum in Minnesota. Zodra ik haar zag... wisten we meteen ze bij ons gezin moest horen!” En ze had gelijk: Moon en Madden zijn beste vrienden geworden en de jongen heeft veel meer rust gekregen sinds hij bepaalde fysieke kenmerken met zijn huisdier deelt!

Soms is een kat of een hond de beste oplossing voor “een probleem"!

Advertisement