Een vrouw redt een olifantenwelp en er ontstaat een zeer sterke band: hij is haar schaduw geworden

Janine image
door Janine

26 December 2020

Een vrouw redt een olifantenwelp en er ontstaat een zeer sterke band: hij is haar schaduw geworden
Advertisement

Kan er een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaan ​​tussen een babyolifantje en een vrouw? Natuurlijk, en Roxy Danckwerts weet dit maar al te goed, een vrouw die altijd al actief is geweest in de bescherming van dieren die in gevaar of met uitsterven bedreigd zijn en om die reden de oprichtster van de vereniging Wild Is Life, die een veilig onderkomen voor wilde dieren heeft gebouwd in Zimbabwe. De vrouw had kennis gemaakt met een babyolifant aan de oevers van de rivier Kariba, die per ongeluk was achtergelaten door zijn kudde...

via BBC

Advertisement
BBC/YouTube

BBC/YouTube

Alleen en bang en zonder zijn kudde om hem te beschermen, wist de babyolifant niet waar hij heen moest, dus besloot Roxy dat ze hem een ​​paar dagen in haar dierenopvang zou opnemen, in afwachting van zijn herstel. Toen Roxy de babyolifant in de rivier redde, had hij zelfs ondergewicht: 56 pond tegen een gemiddelde van ongeveer 90-100 pond van een jong van zijn soort. Daarom waren de eerste weken in de opvang erg moeilijk…

Maar alles kwam goed: nu zijn er 5 jaar verstreken sinds de redding en de olifant Moyo, wat in het Afrikaans “geboren uit het hart” betekent, is zo dol op Roxy, zijn menselijke redder, dat hij haar nooit meer in de steek laat!

Advertisement
BBC/YouTube

BBC/YouTube

Nu lijkt Moyo veel meer geïnteresseerd in Roxy's huiselijke leven dan in de open ruimtes van de wilde fauna van Zimbabwe, aangezien hij altijd binnen wil blijven met zijn menselijke redder: de olifant bezoekt namelijk regelmatig Roxy's keuken, kauwt op pinda's, eet koekjes, zout en lijkt ook oprecht geïnteresseerd te zijn in het zilverwerk!

BBC/YouTube

BBC/YouTube

Na verloop van tijd slaagde Moyo er ook in om zijn angst voor water te overwinnen, aangezien hij vijf jaar eerder bijzonder getraumatiseerd was door de rivier, waar hij per ongeluk in de steek was gelaten door zijn dikhuidige familie. Maar na 15 maanden therapie en gespecialiseerde zorg van Roxy en het personeel van de opvang is Moyo nu niet langer bang om een ​​beek, rivier, meer of waterval over te steken!

We zeiden het al. Er kan een zeer diepe vriendschap tussen mens en olifant ontstaan, ​​en hoe!

Advertisement