Een verpleegster adopteert een kind dat meer dan 10 keer is afgewezen: "Het is niet het kind dat ik wilde, maar het kind dat God me gaf"

Janine image
door Janine

29 December 2020

Een verpleegster adopteert een kind dat meer dan 10 keer is afgewezen: "Het is niet het kind dat ik wilde, maar het kind dat God me gaf"
Advertisement

Het lot wilde dat hun twee levenspaden elkaar zouden ontmoeten, en nu zijn ze onafscheidelijk. Een gezondheidsassistente uit Sao Paulo in Brazilië besloot een kind te adopteren dat door zijn moeder in een ziekenhuis was achtergelaten, een kind dat niemand wilde adopteren vanwege ernstige gezondheidsproblemen. Het grote hart van deze vrouw heeft echter het lot van dit lieve kind en van de adoptiemoeder voor altijd veranderd. Dit is hun verhaal.

via Razoes Para Acreditar

Advertisement

De gezondheidsassistente heet Leinimar de Farias Cruz en woont en werkt in Sao Paulo in Brazilië, en in het ziekenhuis waar ze werkt kruiste haar lot dat van de kleine Paulo Henrique, te vroeg geboren uit een gebroken gezin: zijn moeder was een drugsverslaafde die hem in de zevende maand op de wereld had gezet met een spoedkeizersnede. De vroeggeboorte van de baby had een ​​ernstige vorm van broncho pulmonale dysplasie veroorzaakt, een ziekte die wordt gekenmerkt door veranderingen in de ademhalingsfunctie van pasgeborenen als gevolg van deze aandoening.

Leni was de verpleegster die de leiding had over het controleren en vervangen van de maagsonde van Paulo, en daarom ontwikkelde ze na verloop van tijd een heel speciale band met hem. De gezondheidsassistente bezocht hem wanneer ze kon, zelfs in het weekend toen hij naar een speciale afdeling was overgebracht. Toen de jongen 5 werd, besloot Leni dat ze hem moest adopteren.

Advertisement

Paulo Henrique had ook spraakproblemen, maar alleen omdat hij geen prikkels had om het buiten de ziekenhuisomgeving te ontwikkelen, dus Leni wist dat als ze hem kon adopteren, het zijn leven ten goede zou veranderen: "In mijn hart was ik er zeker van dat hij als mijn zoon was. Ik had geen idee hoe ik voor hem moest zorgen, om 04.50 uur sta ik op om te werken, aan het eind van de dag kom ik thuis, alleen en zonder hulp. Ik herinner me dat ik God vertelde dat als hij Paulo bij mij bracht, ik hem zich thuis zou laten voelen."

Uiteindelijk, in maart 2020, slaagde Leni erin om de kleine Paulo Henrique officieel te adopteren, waar het nu langzaamaan beter mee gaat, hij leert praten en met zijn gezondheid gaat het ook steeds beter. Nu de kleine een adoptiemoeder heeft gevonden die ontzettend veel van hem houdt, weet hij dat hij niets anders nodig heeft dan haar liefde.

Advertisement