Een leraar wint $1 miljoen voor zijn werk met arme leerlingen: hij deelt het met zijn medefinalisten - BekijkDezeVideo.nl
x
Een leraar wint $1 miljoen voor zijn…
De kracht van genetica: 18 mensen die ongelooflijk op hun ouders lijken Twee beste vrienden hebben dezelfde vrouw: ze zijn gelukkig en willen zelfs samen kinderen krijgen

Een leraar wint $1 miljoen voor zijn werk met arme leerlingen: hij deelt het met zijn medefinalisten

07 Januari 2021 • Door Janine
2.526
Advertisement

Zijn naam is Ranjitsinh Disale, hij is een Indiase leraar die al een tijdje veel over zich doet praten en in 2020 slaagde hij erin de prestigieuze Global Teacher Prize te behalen, die elk jaar wordt uitgereikt aan een docent die de waarden van zijn werk en de passie voor innovatie beter kon vertegenwoordigen door zijn kennis door te geven aan zijn jonge studenten, vaak behorend tot minder welvarende sociale contexten. De prijs was $1 miljoen.

via: CNN

Disale versloeg maar liefst 12.000 jaarlijkse genomineerden en beloofde dat het zijn prijs van een miljoen dollar zou delen met de andere tien finalisten, het bedrag zou verdelen en eenieder $55.000 zou toekennen: "Ik geloof dat als ik dit prijzengeld deel met negen docenten, dit betekent dat ik hun werk kan vergroten. Hun ongelooflijke werk is even waardig. Als ik het prijzengeld deel met de rest van de docenten, krijgen ze de kans om verder te gaan met hun werk, en op dezelfde manier kunnen we het leven van veel studenten bereiken en verlichten, samen kunnen we het!"

De Dalai Lama feliciteerde Disale ook met zijn buitengewone toewijding aan zijn leerlingen in een Twitter-bericht: "Hij gaf een voorbeeld van compassie in actie. Het medeleven en de toewijding van de inspirerende leraar aan het onderwijs hebben al een grote impact op het leven van zijn studenten op de Zilla Parishad Primary School in India. En nu, met de hulp van $1 miljoen, zullen hij en zijn medefinalisten waarschijnlijk het leven van talloze studenten over de hele wereld veranderen!"

Ranjitsinh Disale, docent aan de Zilla Parishad Primary School, in het arme dorp Paritewadi, heeft altijd gestreden om het onderwijs en de opleiding van de armste leerlingen te promoten: de meeste van zijn jonge studenten komen uit tribale gemeenschappen in de provincie Maharashtra. Disale beweerde de lokale taal van het dorp te hebben geleerd om de schoolboeken van de klas in de moedertaal van zijn leerlingen te vertalen.

Disale heeft ook QR-codes op schoolboeken gemaakt om studenten toegang te geven tot audiogedichten, videoconferenties, verhalen om te lezen en huiswerk, niet alleen in schoolboeken, waardoor het schoolbezoek ook in tijden van pandemieën aanzienlijk is verbeterd. Deze QR-technologie is geleidelijk geïmplementeerd in verschillende landelijke scholen in India dankzij de vooruitziende blik van deze buitengewone leraar.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt