Deze vrouw zorgt al jaren voor verweesde olifanten: ze houden van haar als lid van de kudde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze vrouw zorgt al jaren voor verweesde…
Een dakloze man slaagt erin om in zijn eentje alle dieren uit een brandende schuilplaats te redden

Deze vrouw zorgt al jaren voor verweesde olifanten: ze houden van haar als lid van de kudde

Door Janine
4.567
Advertisement

Voor velen zegt haar naam niets, anderen kennen haar als de “olifantenmoeder": Dr. Daphne Sheldrick, beroemde auteur en milieuactivist, heeft samen met haar man David het grootste deel van haar leven aan olifanten gewijd. Het koppel werkt al jaren samen om het bewustzijn te vergroten en het illegaal stropen van olifanten voor de ivoorhandel te stoppen. De vrouw richtte de David Sheldrick Wildlife Trust op, een van de toonaangevende organisaties op het continent die zich bezighoudt met de rehabilitatie en redding van weesolifanten.

De meeste babyolifanten die ze verzorgde, waren wezen: de moeders waren het slachtoffer geworden van stropers en de kans dat de kleintjes in leven zouden blijven, was klein. In feite zijn babyolifanten in ieder geval de eerste twee levensjaren erg afhankelijk van hun moeder en na nog eens twee jaar wordt de olifant volledig onafhankelijk.

Het opvoeden van babyolifanten onder deze omstandigheden was niet gemakkelijk, vooral omdat ze met andere melkbronnen ondervoed bleven, maar Dr. Daphne Sheldrick ontwikkelde een speciale formule van melk met plantaardig vet en kokosolie die meteen een succes leek te worden.

Advertisement

Dankzij de handopfok zijn meer dan 230 olifanten in Kenia en Azië en andere delen van Afrika levend en bevinden zich in het wild. Van 1977 tot de dag dat ze overleed, ondersteunde Daphne Sheldrick het vermogen van olifanten om te communiceren en te voelen: hun genegenheid voor haar is altijd duidelijk geweest. De vrouw voerde aan dat olifanten als mensen zijn, maar met nog een eigenschap die ze beter maakt: ze zijn niet corrupt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt