Deze vrouw zorgt al jaren voor verweesde olifanten: ze houden van haar als lid van de kudde

Janine image
door Janine

22 Januari 2021

Deze vrouw zorgt al jaren voor verweesde olifanten: ze houden van haar als lid van de kudde
Advertisement

Voor velen zegt haar naam niets, anderen kennen haar als de “olifantenmoeder": Dr. Daphne Sheldrick, beroemde auteur en milieuactivist, heeft samen met haar man David het grootste deel van haar leven aan olifanten gewijd. Het koppel werkt al jaren samen om het bewustzijn te vergroten en het illegaal stropen van olifanten voor de ivoorhandel te stoppen. De vrouw richtte de David Sheldrick Wildlife Trust op, een van de toonaangevende organisaties op het continent die zich bezighoudt met de rehabilitatie en redding van weesolifanten.

via Animal Channel

Advertisement
Bbcnews/youtube

Bbcnews/youtube

De meeste babyolifanten die ze verzorgde, waren wezen: de moeders waren het slachtoffer geworden van stropers en de kans dat de kleintjes in leven zouden blijven, was klein. In feite zijn babyolifanten in ieder geval de eerste twee levensjaren erg afhankelijk van hun moeder en na nog eens twee jaar wordt de olifant volledig onafhankelijk.

Advertisement
NTV Kenya/Youtube

NTV Kenya/Youtube

Het opvoeden van babyolifanten onder deze omstandigheden was niet gemakkelijk, vooral omdat ze met andere melkbronnen ondervoed bleven, maar Dr. Daphne Sheldrick ontwikkelde een speciale formule van melk met plantaardig vet en kokosolie die meteen een succes leek te worden.

freeyork/pinterest

freeyork/pinterest

Dankzij de handopfok zijn meer dan 230 olifanten in Kenia en Azië en andere delen van Afrika levend en bevinden zich in het wild. Van 1977 tot de dag dat ze overleed, ondersteunde Daphne Sheldrick het vermogen van olifanten om te communiceren en te voelen: hun genegenheid voor haar is altijd duidelijk geweest. De vrouw voerde aan dat olifanten als mensen zijn, maar met nog een eigenschap die ze beter maakt: ze zijn niet corrupt.

Advertisement