Jonge boer is verdrietig waar zijn dieren bij zijn: ze komen hem troosten (+VIDEO)

Janine image
door Janine

20 April 2023

Jonge boer is verdrietig waar zijn dieren bij zijn: ze komen hem troosten (+VIDEO)
Advertisement

Dieren zijn geen machines zonder emoties, maar voelende wezens die pijn, vreugde, angst, schaamte en mededogen ervaren. Bij katten en honden is dit gemakkelijk te begrijpen, maar fokdieren hebben ook gevoelens. Het paard is bijvoorbeeld een heel empathisch dier, in staat om onze stemming aan te voelen en zijn gedrag daarop aan te passen, maar ook koeien zijn niet minder.

Een video die de gevoeligheid en tederheid van verschillende boerderijdieren laat zien, heeft het web in vervoering gebracht. Hoofdpersoon is Christian Bucholz, student diergeneeskunde en veefokker uit Brazilië, die een experiment wilde doen: hij deed alsof hij verdrietig was en filmde de reactie van zijn dierenvrienden.

via Trespassosnews

Advertisement
YouTube - @vidanarocacomchristian

YouTube - @vidanarocacomchristian

Op de beelden die op verschillende sociale platforms worden gedeeld, is te zien hoe de jonge Christian op de grond zit met zijn hoofd tussen zijn benen: hij ziet er echt verdrietig uit. Zijn twee honden komen onmiddellijk naar hem toe om hem te troosten, maar rennen dan naar het hek waar de rest van de dieren zijn.

Even later beginnen sommige runderen interesse te tonen in hun wanhopig uitziende boer. Een paar exemplaren lopen naar hem toe, kijken naar hem, ruiken aan hem, snuiven en slaan met hun poten. Ze lijken hem te willen vertellen dat hij niet alleen is en dat ze van hem houden.

Advertisement

Maar dat is nog niet alles: een paar seconden later komen andere dieren voorzichtig naar Christian toe, alsof ze zijn humeur begrijpen en het gedrag van de runderen willen imiteren. Uiteindelijk beginnen in totaal vijf viervoeters rond de Braziliaanse student rond te lopen, genegenheid en nieuwsgierigheid tonend en hem bijna omhelzend om hem te kunnen troosten.

De video ging meteen rond op sociale media en liet zien dat zelfs dieren die niet als huisdier worden beschouwd, gevoelig kunnen zijn en empathie kunnen voelen voor mensen, alleen is het zo dat we soms te druk met onszelf zijn om te beseffen hoe een viervoetige vriend - of het nu een hond, kat, rund, paard of iets anders is - in staat is om zo'n pure, oprechte en vooral belangeloze genegenheid te geven. De door Christian gedeelde video is ongetwijfeld een mooie boodschap van liefde en respect voor alle levende wezens.

Advertisement