Een oude vrouw belt een elektricien vanwege een storing: als hij ziet dat het huis een bouwval is, verbouwt hij het gratis - BekijkDezeVideo.nl
x
Een oude vrouw belt een elektricien…
Een weduwnaar voedt zijn 8 kinderen op volgens de schriftelijke instructies die zijn overleden vrouw hem heeft nagelaten Als je vingers bleek worden als ze koud zijn, heb je mogelijk het syndroom van Raynaud

Een oude vrouw belt een elektricien vanwege een storing: als hij ziet dat het huis een bouwval is, verbouwt hij het gratis

13 Januari 2021 • Door Janine
3.987
Advertisement

Soms komen we bij toeval situaties tegen die we nauwelijks kunnen negeren, ook al gaan ze ons niet 100% persoonlijk aan. Als we begrijpen dat iemand in moeilijkheden verkeert, kunnen we, tenzij hij zijn leven op het spel zet, heel goed besluiten om onze hulp niet aan te bieden: maar wat voor soort mensen zouden we zijn? John Kinney, een elektricien uit Woburn, Massachusetts (VS), kon niet anders dan terugkeren naar het huis van een oudere vrouw, voor wie hij verschillende technische problemen met de elektriciteit had opgelost. John was geroepen om wat lampen te repareren, maar toen hij eenmaal in het huis was, merkte hij dat het hele appartement problemen en storingen had. In het weekend dacht hij aan de oudere vrouw die, alleen en zonder veel geld, in die ongemakkelijke omstandigheden moest leven. Een gedachte die hem ertoe bracht in actie te komen.


Gloria Scott, een 72-jarige vrouw die alleen woont, had John gebeld om wat lampen te laten repareren, maar de problemen die ze thuis had waren veel groter dan wat de elektricien kon verwachten: “De helft van haar lampen was kapot, in de keuken had ze geen fornuis en de koelkast was aangesloten op een verlengsnoer. Ik loste eerst de meest urgente problemen op om directe elektrische gevaren te voorkomen, daarna de lichten en de airconditioning. Toen alle lichten aangingen, zag ik dat haar plafond op instorten stond, de gootsteen was kapot en het huis was over het algemeen behoorlijk smerig," zei John.

De oudere vrouw had geen familieleden die haar wilden helpen en ook niet genoeg geld om alle reparatiekosten te dekken. John besloot toen om haar zelf te helpen door haar zijn werk gratis aan te bieden en een aantal vrijwilligers, waaronder zijn broer Dan, mee te nemen om Gloria's huis op te knappen. Haar aan haar lot overlaten was geen optie.

Advertisement

Na het verzamelen van een mooi team vrijwilligers (Gloria's Gladiators), opende John ook een inzamelingsactie om "een vriendelijke oudere vrouw in nood te helpen". De reactie van de hele buurt was enorm - Gloria had niet gedacht dat ze al die genegenheid zou krijgen!

Naast het interieur van de woning, moest ook de buitenkant in veiligheid worden gebracht en gerenoveerd. De vrijwilligers zorgden zelfs voor de herinrichting van de tuin, die een jungle was geworden!

De hulp die hij aan Gloria gaf, was slechts het begin van een geweldig en mooi project: Gloria's Gladiators, zoals ze zichzelf noemen, zijn "een groep professionals en vrijwilligers die kunnen worden ingeroepen om elke oudere persoon in nood te helpen".

Advertisement

Een mooi verhaal, dat vertrouwen opwekt in onze naasten en ons eraan herinnert hoe je in het leven altijd om hulp kunt vragen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt