Een stel besluit een operatie te ondergaan om geen kinderen te krijgen: een keuze die aanleiding geeft tot discussie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een stel besluit een operatie te ondergaan…
17 foto's van mensen die op sommige beroemdheden lijken Haar man bedriegt haar met een vrouw die een vriend heeft: jaren later trouwt ze met de ex-partner van zijn minnares

Een stel besluit een operatie te ondergaan om geen kinderen te krijgen: een keuze die aanleiding geeft tot discussie

Door Janine
18.963
Advertisement

De wereld is veranderd, en daarmee de samenleving en de manier van denken van mensen; sommige vooroordelen bestaan niet meer, terwijl andere waarden die verband houden met keuzevrijheid weer op de voorgrond treden. Hierdoor hebben sommige jonge stellen vaak nog steeds problemen en worden ze niet begrepen en geaccepteerd voor hun manier van omgaan met het gezin. In feite willen niet alle paren, gehuwd of samenwonend, noodzakelijkerwijs kinderen om een gezin te stichten.

foto: El Imparcial

Het verhaal waarover we vandaag met jullie willen praten, gaat over Lilia en Ulises, een stel uit Hermosillo in Mexico dat op 30-jarige leeftijd besloot niet alleen geen kinderen te willen, maar een chirurgische ingreep te ondergaan zodat ze niet op de wereld zouden komen. Ulises wist, zelfs voordat hij Lilia ontmoette, dat hij niet geschikt was voor het vaderschap, en toen hij ontdekte wat het meisje ook dacht, verlieten ze elkaar nooit meer.

Om deze reden besloten ze verder te gaan dan traditionele anticonceptiemethoden en onderging de jongen eerst een vasectomie om elke mogelijkheid uit te sluiten dat hij zijn vriendin zwanger kon maken.

foto: El Imparcial

Een gebaar van liefde naar haar toe, zoals Lilia zei: "Voor mij was het een heel grote daad van liefde dat hij besloot een operatie te ondergaan. Mijn familie heeft geleerd mijn beslissing te respecteren, met een beetje teleurstelling, maar ze accepteren dat het is wat ik wil in mijn leven."

De beslissing om geen kinderen te krijgen en een chirurgische ingreep te ondergaan om de mogelijkheid te vermijden, is niet noodzakelijkerwijs een daad van egoïsme, maar een daad van empathie en een persoonlijke keuze die als zodanig moet worden begrepen en gerespecteerd.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt