8 redenen waarom veel ouders niet willen dat hun kinderen te veel tijd met hun oma's doorbrengen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 redenen waarom veel ouders niet willen…
Ze geeft haar 6-jarige zoon borstvoeding tijdens een familiediner, maar haar zus vraagt ​​haar te stoppen om niet iedereen in verlegenheid te brengen Een burgemeester klaagde zijn zoon en neef aan voor het overtreden van de beperkingen door een biertje te drinken met vrienden

8 redenen waarom veel ouders niet willen dat hun kinderen te veel tijd met hun oma's doorbrengen

Door Janine
7.604
Advertisement

Wanneer een kind wordt geboren in een gezin dat bestaat uit een relatief jonge moeder en vader, die vaak ​​handen te kort komen, zowel psychologisch als concreet, zorgen de oma’s ervoor. Hun levenservaring, en dat van moeder zijn, wordt vaak zeer kostbaar om een ​​moeder te helpen die misschien niet al te deskundig is in het op de beste manier opvoeden van de baby. Helaas kan het gebeuren dat de hulp van een oma, zelfs als ze goedwillend is, te opdringerig is voor de moeder van het kind.

foto: Pxhere

Dit kan een soort conflict veroorzaken tussen de moeder en de schoonmoeder van het kind, dat vaak ongezond en moeilijk om mee om te gaan is. Hier zijn enkele tips om deze familie-impasse te doorbreken.

  • Laat je kinderen niet te veel door hun grootmoeder in de watten leggen: wanneer een kleinkind alleen is met oma, wordt het meestal in de watten gelegd en verwend; als het kind misschien gewend is om met zijn ouders klein huishoudelijk werk te doen, wil het bij hun afwezigheid rustig aan doen door de genegenheid van zijn oma “uit te buiten”, waardoor hij van elke kleine verantwoordelijkheid wordt bevrijd.
  • Stel grenzen aan je gezinsleven: wanneer een oma haar kleinkind grootbrengt en gedurende de dag voor hem zorgt, kan het gebeuren dat ze zich teveel bemoeit met de organisatie van je persoonlijke leven. Laat dit niet gebeuren, het is altijd raadzaam om je privacy te waarborgen.
  • Overtuig oma om geen verouderde verzorgingstechnieken te gebruiken: oma’s zijn opgegroeid in andere historische perioden, veel moeilijker, daarom zijn ze nog steeds erg gehecht aan technieken om voor een klein kind te zorgen die tegenwoordig hoogstens lachwekkend en twijfelachtig zouden kunnen zijn. De samenleving en de wereld veranderen, maar ouderen merken het vaak niet.
  • Leg jouw opvoedingsmodel op: het is erg belangrijk dat je als ouder je methode kunt opleggen, zonder de meningen en standpunten van de oma terzijde te schuiven, maar haar ervan te overtuigen dat veel technieken niet alleen verouderd zijn, maar ook niet aan te raden.
  • Laat haar de kinderen aan tafel niet verwennen: een driftbui of een traan van het kleinkind is voldoende, en oma staat altijd klaar om het kind een plezier te doen, ook als het om eten gaat. Te veel snoep, zoetwaren of bewerkte voedingsmiddelen kunnen je kind te zwaar maken.
  • Laat oma’s niet overbezorgd zijn: vaak voelt een oma die voor haar kleinkind moet zorgen in afwezigheid van de ouders, een grote verantwoordelijkheid op haar schouders; om deze reden heeft ze vaak de neiging het buitensporig te beschermen tegen gevaren van buitenaf: niet te veel televisie, weinig wandelingen (omdat hij zou kunnen ontsnappen of ze hem kwijt zou kunnen raken) enzovoort. Op deze manier opgroeien zou echter problemen van sociale interactie kunnen veroorzaken.
  • Hecht meer waarde aan je kind dan aan je werk: we weten het, je kind brengt meer tijd door bij zijn oma dan bij jou omdat je fulltime werkt; maar maak deze fout niet: vaak zullen kinderen die op deze manier opgroeien, ver weg van mama en papa, in de toekomst de neiging hebben om werk te haten en een rebels en grillig tienerleven leiden.
  • Laat anderen jouw autoriteit niet terzijde schuiven: een van de gevolgen van deze houding is dat je kinderen na verloop van tijd zullen leren om de aanwijzingen van hun oma eerder op te volgen dan die van jou; in feite doen oma’s niets anders dan het voldoen van de kortstondige verlangens en wensen van je kind, terwijl jij altijd weg bent vanwege je werk, en wanneer je naar huis terugkeert, ben je te streng voor het kind.

Een eenvoudig en praktisch vademecum om discussies en wrijving binnenshuis te vermijden en de vertrouwensrelatie tussen oma en ouder niet te ondermijnen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt