"Je bent dik": een 8-jarig meisje wordt gepest op school, maar in plaats van te "vechten" schrijft ze een brief aan de pestkop - BekijkDezeVideo.nl
x
"Je bent dik": een 8-jarig meisje wordt…
17 klanten in de supermarkt die de betekenis van fatsoen en goede smaak absoluut verkeerd hebben geïnterpreteerd De magie van cake design: 15 taarten die zo perfect zijn dat ze een ereplaats in een museum verdienen

"Je bent dik": een 8-jarig meisje wordt gepest op school, maar in plaats van te "vechten" schrijft ze een brief aan de pestkop

28 Januari 2021 • Door Janine
14.766
Advertisement

Je kinderen kunnen opvoeden zonder spijt of zonder fouten te maken, is een utopie waarnaar veel ouders streven. De waarheid is helaas dat zelfs als je je best doet als ouder, het onmogelijk zal zijn om met alle mogelijke situaties in de buitenwereld waar ons kind in terecht zal komen, om te gaan. Het belangrijkste is echter om een ​​solide basis en sterke principes te bieden, die altijd de juiste weg kunnen aangeven.

Een Australische moeder, Mel Watts, vroeg zich verschillende keren af ​​of ze een goede moeder was voor haar vier kinderen. Nu haar 8-jarige dochter Ivie een onaangename situatie van pesten op school goed heeft doorstaan, heeft ze daar eindelijk een antwoord op gekregen.


Mel's antwoord op haar grote existentiële vraag was volkomen positief. Om elke twijfel weg te nemen, was precies het gedrag van de 8-jarige dochter, die op school het doelwit was geweest van niet erg aardige woorden tegen haar. Kinderen, zoals we weten, kunnen nare woorden gebruiken en, zelfs in daden, terechtkomen in acties van psychologisch geweld en pesten. Een van haar klasgenoten had namelijk op een niet zo aardige manier gezegd dat Ivie dik was. Hoewel het kleine meisje een goed gevoel van eigenwaarde had, was ze vooral getroffen door dat woord, door de manier waarop haar klasgenoot haar had gedefinieerd.

Ivie was niet blij met hoe het was afgelopen en besloot een brief te schrijven aan haar klasgenoot om de reden van die belediging te begrijpen en vooral om te voorkomen dat ze dat woord tegen haar zou herhalen. Zoals Mel opmerkte, was de brief geenszins een “oorlogsverklaring” tegen haar klasgenoot, maar eerder een diplomatieke manier om een ​​ander standpunt uit te drukken.

Advertisement

"Ik zal mezelf blijven wegen, maar dit is mijn lichaam, ik hou om wie ik ben en ik zal het nooit veranderen en het kan me niet schelen wat anderen of jij van me vinden. Het kan me alleen maar schelen dat mijn moeder, mijn vader en mijn familie van me houden"- met deze zin maakte de kleine Ivie haar moeder erg trots. Ze bewees dat ze zichzelf kon verdedigen en de juiste hoeveelheid zelfrespect had.

De moeder besefte dat de klasgenoot waarschijnlijk niet van plan was Ivie bewust pijn te doen. De twee meisjes hebben naar verluidt verschillende persoonlijkheden en "leren elkaar en de wereld kennen". Gelukkig hebben ze na deze uitwisseling hun meningsverschillen overwonnen en staan ​​ze nu op vriendschappelijke voet met elkaar.

Mel kan heel trots zijn op haar dochter: ze voedt haar goed op!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt