Een dakloze man zorgt voor zijn gehandicapte hond: hij geeft hem te eten en beschouwt hem als "zijn kind" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een dakloze man zorgt voor zijn gehandicapte…
15 stellen bewijzen dat ook met een groot leeftijdsverschil, onvergetelijke relaties kunnen worden beleefd “Achter de schermen

Een dakloze man zorgt voor zijn gehandicapte hond: hij geeft hem te eten en beschouwt hem als "zijn kind"

14 Februari 2021 • Door Janine
12.345
Advertisement

Als je weinig in het leven hebt, ben je geneigd alles te waarderen, zelfs de schijnbaar banale dingen, waar we meestal niet veel aandacht aan besteden; degenen die aan de buitenkant arm zijn, zijn vaak van binnen rijk, zeer rijk aan liefde, genegenheid, mooie gevoelens jegens andere mensen en vrijgevigheid en altruïsme. De hoofdrolspeler in dit aangrijpende verhaal is een dakloze Venezolaanse man, die werd vereeuwigd door een foto die dankzij zijn ontroerende gebaar het web rond ging.

Lira Quicaño, een vrouw die in Rimac in Peru woont en toevallig de Avenida Samuel Alcázar passeerde, vereeuwigde een ontroerend moment vol prachtige gevoelens: de vrouw zag een jonge dakloze man van Venezolaanse oorsprong een arme hond met een handicap verzorgen en voeden, gedwongen te bewegen in een speciale rolstoel: hij kon zijn achterpoten niet bewegen. Om deze reden wist de vrijgevige man, ondanks het feit dat hij een leven van ontbering leidde en geen dak had om onder te slapen en geen genoeg voedsel om te delen, dat hij op de een of andere manier voor hem moest zorgen.

Lira zei: "Ik zag deze Venezolaanse man heel liefdevol tegen deze hond praten, tegen “zijn kind” zoals hij zelf zei. Helaas kan de hond niet lopen, maar hij sleept zijn achterpoten mee dankzij een speciale rolstoel." 

Deze arme dakloze man is een jonge man die normaal gesproken auto's schoonmaakt op dezelfde drukke weg in de Peruaanse stad Rimac, volgens lokale burgers en voorbijgangers die hem hebben leren kennen. De dakloze man geeft er de voorkeur aan dat zijn trouwe hond hem vergezelt terwijl hij de auto’s op straat wast, zodat hij altijd bij hem in de buurt kan zijn en voor de hond kan zorgen wanneer hij hem nodig heeft.

De ontroerende scène vereeuwigd door Lira's fotografische lens herinnert ons er nogmaals aan dat vrijgevigheid, altruïsme, een gevoel van solidariteit en wederzijdse liefde geen waarden zijn die kunnen worden gekocht: heel vaak zijn het de mensen die rijk van binnen zijn die in het leven weten wat het betekent enorme offers te brengen of leven zonder huis, gezin of geld om verder te gaan.

Wie niets heeft, heeft alles wat hij nodig heeft om te leven, gekoesterd in zijn grote hart.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt