Ze gaf haar dochter borstvoeding tot ze negen was: "Nu heb ik een onbreekbare band met haar"

Janine

18 Februari 2021

Ze gaf haar dochter borstvoeding tot ze negen was: "Nu heb ik een onbreekbare band met haar"
Advertisement

Borstvoeding geven tot het negende jaar? We verzekeren je dat het niet alleen mogelijk is, maar vandaag vertellen we je het verhaal van een moeder die toegaf dat ze haar jongste dochter borstvoeding gaf totdat het meisje haar vertelde dat ze het niet langer nodig had. Sharon Spink, een 50-jarige vrouw uit North Yorkshire, is een gelukkige moeder van vier kinderen; de jongste, Charlotte, dronk tot haar negende liever moedermelk uit de borst van haar moeder... 

via The Sun UK

Advertisement

Door haar verhaal te vertellen, hoopt Sharon de vooroordelen betreft borstvoeding te kunnen doorbreken; er is geen bepaalde leeftijd tot wanneer je moedermelk kunt geven, en dit is een stigma waar de Britse vrouw al heel lang mee te maken heeft. De vrouw zegt dat ze met haar andere drie kinderen, Kim, Sarah en Isabel, heeft geprobeerd borstvoeding te geven, zonder succes. 

Advertisement

Maar toen Charlotte arriveerde, veranderde alles, want de baby was de eerste die borstvoeding accepteerde zonder een vooraf bepaalde termijn: "Toen ik Charlotte kreeg, had ik besloten om haar op natuurlijke wijze te voeden. Het is fijn dat de baby de controle heeft over wanneer ze wil drinken in plaats van het forceren. Dit jaar heeft ze er zelf voor gekozen er mee te stoppen. Het was een geleidelijk proces en het was haar keuze.” 

Sharon vervolgde: "Ze is er nu ongeveer twee maanden geleden mee gestopt. Ze vertelde me dat ze zou stoppen als ze 10 werd, wat volgend jaar april zal zijn, maar het lijkt lang daarvoor tot een natuurlijk einde te zijn gekomen, ook al had ze van mij ​​door mogen gaan zolang ze wilde [...] Zo had ik me voorgesteld dat het zou eindigen."

De vrouw zegt bovendien dat Charlotte's borstvoeding veel langer duurde dan twee jaar, een maximumgrens die algemeen wordt overeengekomen door de Wereldgezondheidsorganisatie, aangezien haar dochter uit eigen vrije wil had besloten door te gaan totdat ze de behoefte zou hebben gevoeld om te stoppen.

Pxfuel/Not The Actual Photo

Pxfuel/Not The Actual Photo

Sharon verklaarde verder dat ze haar jongste dochter niet alleen in het openbaar borstvoeding gaf tot ze 4-5 jaar oud was (tot voor kort deed ze het alleen thuis, privé), maar dat dit hele “natuurlijke” proces hun band tussen moeder en dochter heeft helpen versterken, nu sterker dan ooit: "We hebben zo'n hechte band en ik ben ervan overtuigd dat dat komt omdat de borstvoeding zo lang heeft geduurd. Het heeft onze band versterkt en ik denk niet dat het zal veranderen nu de borstvoeding is gestopt. Ik denk dat we nog hechter zijn!"

Veel vrouwen hebben zich zonder enig vooroordeel uitgesproken ten gunste van de keuze van Sharon en Charlotte, terwijl anderen het verhaal van deze moeder zeker niet waarderen. Wat is jouw mening? 

Advertisement