"Mijn zwangere vrouw weigert me te helpen met het huishoudelijk werk": een uitgeputte echtgenoot zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

08 Maart 2021

"Mijn zwangere vrouw weigert me te helpen met het huishoudelijk werk": een uitgeputte echtgenoot zorgt voor ophef
Advertisement

De negen maanden van de zwangerschap van een vrouw zijn ongetwijfeld de meest complexe en delicate periode voor een stel; niet alleen wordt de moeder die het toekomstige kind in haar baarmoeder draagt, met veel obstakels en moeilijkheden geconfronteerd, maar ook de echtgenoot, ook al is het op een minder opvallende manier. Hoewel het waar is dat de vrouw tijdens de zwangerschap zo min mogelijk fysieke inspanning moet leveren, is er aan alles een limiet: vandaag vertellen we je een verhaal dat voor veel discussie op internet heeft gezorgd en dat de meningen van gebruikers heeft verdeeld.

via AITA/Reddit

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

De man, een anonieme gebruiker, heeft zijn onvrede op Reddit geplaatst om advies en meningen te vragen over de onaangename situatie die hij nu al weken doormaakt. De vrouw is 24 weken zwanger en heeft besloten om niets meer aan het huishouden te doen, en laat alles over aan haar man. De man vertelde: "Ik heb mijn best gedaan om een ​​goede echtgenoot te zijn. Ik werk fulltime, ik ben begonnen met al het huishoudelijke werk (koken/schoonmaken/verzorgen van de huisdieren) en natuurlijk doe ik mijn best om aan haar behoeften te voldoen. Ze brengt het grootste deel van de dag ontspannen door. Ze zegt dat “ze zich nog nooit zo goed heeft gevoeld”.

De reden waarom de vrouw geen huishoudelijk werk wil doen, ook al is het minimaal? De angst dat het de gezondheid van de baby in haar baarmoeder zou kunnen schaden: "Ze zegt dat minimale inspanning haar en mogelijk de baby zou kunnen schaden, wat me bang maakte (ik wil niet dat er iets met onze baby gebeurt), dus natuurlijk vraag ik haar niets.”

Advertisement
Pixy/Not The Actual Photo

Pixy/Not The Actual Photo

Een werkelijk onaangename en delicate situatie die echter ontplofte tijdens een nacht, toen de vrouw wakker werd en wat snacks wilde eten waardoor haar man de deur uit had moeten gaan om het te kopen; de man was echter erg moe, na een lange dag op het werk en het huis om te runnen zonder de hulp van zijn zwangere vrouw: "Ik vertelde haar dat ik de afgelopen zes maanden voor 100% voor de huishoudelijke taken heb gezorgd. Ze zat elke dag met haar mobiele telefoon en hoefde geen vinger uit te steken. Toen vertelde ik haar dat ik er klaar mee was om 100% van de klusjes te doen en dat we een eerlijkere taakverdeling nodig hadden omdat ik mijn haar aan het verliezen was vanwege de stress. Jammer dat zowel mijn vrouw als mijn schoonmoeder nu hebben gezegd dat de stress die ik op mijn vrouw overbreng de baby zal schaden, dus nu voel ik me heel erg schuldig!"

Wat vind jij ervan? Denk je dat de vrouw profiteert van haar man of moet je gewoon heel erg voorzichtig zijn tijdens de zwangerschap?

Advertisement