Een supermarkt huldigt de "trage" kassa's in: hier kunnen ouderen alleen kletsen met het personeel - BekijkDezeVideo.nl
x
Een supermarkt huldigt de "trage" kassa's…
De artsen hadden haar verteld dat ze geen moeder kon worden: nu heeft ze een 5-jarige zoon Op de trouwdag biedt de bruidegom zich aan als adoptievader voor de dochters van zijn vriendin: een ontroerend tafereel

Een supermarkt huldigt de "trage" kassa's in: hier kunnen ouderen alleen kletsen met het personeel

07 Oktober 2021 • Door Janine
2.158
Advertisement

Niet iedereen is zich hiervan bewust, maar een groot deel van onze oudere bevolking lijdt aan eenzaamheid; volwassen kinderen zijn misschien al een tijdje het huis uit en hebben zelf een gezin gesticht, waardoor hun ouders van een bepaalde leeftijd "alleen" wonen, misschien in een andere stad, zonder hen regelmatig te bezoeken. En in deze gevallen neemt de eenzaamheid het over: als kinderen en kleinkinderen ze bijna nooit bezoeken, met wie moeten onze dierbaren die ons het leven schonken, dan hun tijd doorbrengen? Een Nederlandse supermarktketen heeft een bijzonder initiatief genomen.

via: Jumbo

foto: Jumbo

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft een initiatief gelanceerd om de eenzaamheid van hun oudere klanten op een werkelijk ingenieuze manier tegen te gaan en waarvan we hopen dat het uiteindelijk ook in andere landen over de hele wereld zal worden overgenomen. Het idee heet "Kletskassa" en ontstond in de zomer van 2019 in een Jumbo-winkel in de plaats Vlijmen en heeft zoveel succes dat het binnenkort zal uitbreiden naar talloze andere supermarkten van de keten.

foto: Jumbo

Zo werkt dit initiatief, volgens Colette Cloosterman-van Eerd, CEO van de keten: “Veel mensen, vooral ouderen, voelen zich wel eens eenzaam. Als familiebedrijf en supermarktketen staan ​​we midden in de samenleving. Onze winkels zijn voor veel mensen een belangrijke ontmoetingsplaats en we willen een rol spelen in het signaleren en terugdringen van eenzaamheid. Dat doen we op verschillende manieren, waaronder onze Kletskassa's. We zijn er trots op dat veel van onze caissières graag achter een van deze bijzondere kassa’s zitten. Zij steunen het initiatief en willen mensen uit oprechte interesse helpen om echt contact met hen te maken. Het is een klein gebaar, maar heel waardevol, zeker in een wereld die gedigitaliseerd is en steeds sneller wordt."

In sommige Jumbo-supermarkten zijn er speciale caissières die niet alleen zijn opgeleid om de door oudere klanten gekochte producten te scannen en vervolgens te laten betalen, maar ook even stoppen om met hen een praatje te maken, net zo lang als ze willen, om hun eenzaamheid minder te voelen en, waarom niet, om ze een beetje te vermaken.

Advertisement
foto: Jumbo

Immers, als ze niemand hebben om in vertrouwen te nemen, kunnen deze kleine dagelijkse gebaren echt een verschil maken. Complimenten met dit ingenieuze initiatief en we hopen dat het een stimulans zal zijn voor andere supermarkten over de hele wereld om dit prachtige voorbeeld te volgen.

Geen van onze ouderen verdient het om hun laatste jaren in eenzaamheid te leven, laten we snel handelen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt