Als jonge man kon hij zijn studie niet eens betalen, nu schenkt hij 20 miljoen aan de meest briljante studenten

Janine image
door Janine

01 April 2021

Als jonge man kon hij zijn studie niet eens betalen, nu schenkt hij 20 miljoen aan de meest briljante studenten
Advertisement

Denk niet dat het starten van een schoolcarrière, en daarna een universitaire carrière, tegenwoordig eenvoudig is. De student die dit pad volgt, moet niet alleen hard werken om een ​​diploma te behalen en vervolgens af te studeren dat de deuren opent naar een harde werkwereld, maar vaak kan het bereiken van dit doel een aanzienlijk bedrag vereisen om het collegegeld te betalen. Om deze reden vinden veel kansarme studenten het steeds moeilijker om het hoger onderwijs af te maken.

via The Guardian

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Een waarheid die Calvin Tyler goed kent, een man die 60 jaar geleden moest vechten en zijn studiecarrière moest opgeven wegens geldgebrek; hij kon zijn schoolgeld niet betalen en daarom moest hij met zijn studie stoppen en een baan zoeken; het begint allemaal voor Calvin in 1961, wanneer de man besluit zich in te schrijven voor een cursus bedrijfskunde aan het Morgan State College in Baltimore. Maar toen zijn financiële middelen in 1963 op waren, een jaar voordat hij afstudeerde, begon hij te werken als koerier voor UPS.

Door de jaren heen, en ondanks het ontbreken van een universitair diploma op zijn cv, slaagde Calvin erin om bij het bedrijf te blijven tot 1998, toen hij met pensioen ging als senior Vice President financiële activiteiten bij UPS en als lid van de raad van bestuur. Vijf jaar later richtten hij en zijn vrouw het Calvin and Tina Tyler Endowed Scholarship Fund op om behoeftige studenten financieel te ondersteunen met beurzen van $20 miljoen.

Advertisement
CBS News/YouTube

CBS News/YouTube

Een studiebeursprogramma dat Calvin exclusief heeft gereserveerd voor de meest in moeilijkheden verkerende studenten van Morgan State University, dezelfde die de man 60 jaar eerder had geprobeerd bij te wonen om zijn studie af te ronden, maar waar hij mee moest stoppen vanwege geldgebrek. Calvin Tyler zei: "We willen meer volledige beurzen aanbieden aan jonge mensen, zodat ze van de universiteit kunnen afstuderen en de volgende fase van hun schuldenvrije leven kunnen ingaan!"

Hij heeft misschien geen diploma kunnen behalen, maar deze man wist hoe hij de obstakels die hij op zijn pad tegenkwam, moest terugbetalen door de minder bedeelde studenten te eren en te vieren die, net als hijzelf ooit, met toewijding de werkwereld willen betreden met toewijding, opoffering en passie!

Complimenten, Calvin!

Advertisement