Een oudere weduwnaar publiceert een advertentie waarin hij een vriend zoekt om samen mee te vissen: hij wil niet alleen zijn

Janine image
door Janine

12 Maart 2021

Een oudere weduwnaar publiceert een advertentie waarin hij een vriend zoekt om samen mee te vissen: hij wil niet alleen zijn
Advertisement

Ouderdom kan een zeer moeilijke periode in het leven zijn om mee om te gaan; je krijgt steeds meer last van kwalen en ziektes, veel van onze vrienden en kennissen begroeten ons voor altijd, en onze kinderen en kleinkinderen verlaten ons om een ​​nieuw gezin te stichten. Een situatie van verlatenheid en diepe eenzaamheid die veel oudere mensen ervaren en hebben meegemaakt, wachtend op een vriendelijk en hartelijk persoon die ervoor zorgt dat ze zich minder alleen en meer geliefd voelen...

via BBC News

Advertisement
Mati Batsinilas/Facebook

Mati Batsinilas/Facebook

Dit is het tedere verhaal van Ray Johnstone, een 75-jarige man die in Australië woont en in 2017 weduwnaar werd en ondertussen nog meer alleen was nadat zijn beste vriend, degene met wie hij vaak ging vissen, stierf. Om de pijn van eenzaamheid minder te voelen, had Ray besloten een advertentie te plaatsen waarin hij op zoek kan gaan naar een nieuwe avontuurlijke metgezel om mee te gaan vissen:

"Mijn naam is Ray Johnstone. Ik ben een gepensioneerde weduwnaar op zoek naar een vismaatje. Mijn voormalige vismaatje is overleden. Als je interesse hebt, neem dan contact met mij op via mijn e-mail of telefoon om een ​​afspraak te maken om te zien of we met elkaar overweg kunnen!"

Advertisement
Mati Batsinilas/Facebook

Mati Batsinilas/Facebook

En uiteindelijk vond hij een nieuwe metgezel om te vissen! Een 22-jarige man genaamd Mati Matsinilas uit Queensland reageerde op zijn advertentie; de twee kletsten een tijdje om elkaar beter te leren kennen en begrepen dat ze meteen met elkaar zouden kunnen opschieten; dus de dagen daarop ontmoetten ze elkaar en gingen samen vissen: nu zou Ray niet meer zo alleen zijn!

De ontmoeting met de jonge Mati was het startschot voor een liefdadigheids- en solidariteitsproject genaamd "Old Mate Campaign", een initiatief om jongere mensen aan te moedigen tijd door te brengen met oudere mensen die gezelschap nodig hebben: "Als je geen oudere vriend hebt, kunnen we proberen contact te leggen met zorgverleners voor ouderen. Als je je eenmaal hebt aangemeld, hebben we ongeveer 70 leuke en boeiende activiteiten die je samen met je nieuwe oude vriend kunt doen, ongeacht waar je woont, de afstand of je budget."

Sky News/YouTube

Sky News/YouTube

Gelukkig zijn Ray en Mati nu onafscheidelijke vismaatjes: ondanks het leeftijdsverschil voelt de bejaarde weduwnaar zich niet meer zo alleen!

Advertisement