Ze draagt ​​geen beha op de werkvloer: collega's bekritiseren haar door haar uit te nodigen om "zichzelf netjes te kleden”

Janine image
door Janine

16 Maart 2021

Ze draagt ​​geen beha op de werkvloer: collega's bekritiseren haar door haar uit te nodigen om "zichzelf netjes te kleden”
Advertisement

We weten heel goed dat elke context waarin we leven de juiste hoeveelheid aandacht en naleving van de regels verdient, vooral als we ze zelf niet gemaakt hebben. Op school kun je bijvoorbeeld niet komen opdagen met ongeschikte kleding, maar ook op de universiteit kan men theoretisch gezien niet komen opdagen voor een examen op slippers en een korte broek. Op de werkvloer is het probleem hetzelfde en is dit nog duidelijker: onjuist of ongepast gedrag op kantoor kan je je carrière kosten. Het hangt natuurlijk af van de werkomgeving en de regels die aan de medewerkers worden opgelegd. Wie zou het risico willen lopen zijn baan te verliezen omdat ze besloten hun tatoeages niet te bedekken of ongeschikte kleding te dragen? Op Reddit wilde een vrouw de mening horen van gebruikers nadat ze had onthuld dat ze op kantoor geen beha draagt, een praktijk die veel klachten van haar collega's heeft opgeleverd.

Wie heeft er gelijk?

via Reddit

Karolina Grabowska (not the actual photo)

Karolina Grabowska (not the actual photo)

De vrouw beschreef de situatie objectief in een bericht op Reddit waarin ze de mening van gebruikers vroeg. De vrouw beweert dat ze de afgelopen twee jaar, toen ze een andere baan had, nooit een beha droeg, en niemand ooit geklaagd heeft. Tijdens haar eerste werkdag bij een nieuw bedrijf presenteerde ze zich zoals gewoonlijk zonder beha. De reden voor deze keuze heeft duidelijk te maken met comfort: een beha is een kledingstuk dat voor veel vrouwen even nuttig als oncomfortabel is. Op haar eerste werkdag droeg ze een trui en een broek, waarbij ze benadrukte dat er niets door de dikke wol van de trui heen te zien was. Blijkbaar merkten haar collega's het gebrek echter wel op en klaagden erover.

De volgende dag herhaalt het tafereel zich, ook al droeg de vrouw een T-shirt en een jasje, en was daardoor nog meer bedekt dan de dag ervoor. Dit keer was het echter de secretaresse van haar werkgever die klaagde: de kwestie begon dus serieus te worden. Op deze kritiek antwoordde de vrouw dat het kantoor nooit een dresscode heeft opgesteld en dat medewerkers zich dus naar eigen inzicht mogen kleden.

Advertisement
Pexels

Pexels

De secretaresse antwoordde dat, hoewel er geen specifieke regelgeving is voor kleding van werknemers, er nog steeds "ongeschreven" regels zijn waar iedereen zich binnen het kantoor aan moet houden. Waarschijnlijk verwees de secretaresse naar “gezond verstand”, maar de jonge werkneemster was erg verbitterd door het antwoord, omdat ze niet geloofde dat ze tegen de regels was ingegaan: haar kleding was redelijk geschikt voor elke situatie en liet geen lichaamsdeel onbedekt. Is het mogelijk dat het ontbreken van een beha, ondanks dat je volledig bedekt bent, zoveel ongemak kan veroorzaken? Dit is de vraag die op het web wordt gesteld.

Hoe denk jij hierover?

Advertisement