Op 15-jarige leeftijd verliest hij zijn vader en heeft hij baantjes om zijn studie zelf te kunnen betalen: nu is hij een modelstudent geneeskunde

Janine image
door Janine

16 Maart 2021

Op 15-jarige leeftijd verliest hij zijn vader en heeft hij baantjes om zijn studie zelf te kunnen betalen: nu is hij een modelstudent geneeskunde
Advertisement

Laat je door niemand overtuigen dat het te laat is om je dromen waar te maken. Ondanks de moeilijkheden van het leven en de duizenden problemen die zich voordoen en de obstakels die moeten worden overwonnen, is het leven altijd vol met kansen die om de hoek verborgen liggen, en met oneindige verrassingen. Om deze reden zal het motiverende verhaal dat we je vandaag vertellen je opnieuw leren om nooit op te geven en je dromen na te jagen, koste wat het kost...

via Razoes Para Acreditar

Advertisement
Luis Gustavo/Instagram

Luis Gustavo/Instagram

Dit is het verhaal van Luis Gustavo, een jongen uit Brazilië die als tiener op een zelfstandige manier geld moest verdienen om waardig te kunnen leven; op zijn 15e verloor hij zijn vader na een lange ziekte, hij kwam toen onder de voogdij van zijn grootvader van vaders kant terecht, maar ook hij stierf.

Om zelfstandig in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien heeft Luis vele baantjes gehad: van kelner tot inpakker van pakketten, van assistent van een apotheek tot tuinman; alles om geld te verdienen om verder te studeren en zijn droom te realiseren: arts worden!

Advertisement
shirleycostax/Instagram

shirleycostax/Instagram

Al het geld dat Luis in de loop der jaren heeft verdiend, heeft hem in staat gesteld om de universitaire tests af te leggen om naar de Faculteit der Geneeskunde te gaan, maar hij moest altijd halverwege stoppen omdat de te betalen belastingen erg hoog waren, en in zijn eentje kon hij zich zo'n veeleisende studie niet veroorloven.

Terwijl hij als tuinman in het huis van zijn oom werkte, zag de Braziliaanse jongen zijn leven voor altijd veranderen: hij was als vijfde geëindigd op de ranglijst van de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Palmas, en om deze reden had hij een studiebeurs gewonnen om daarheen te verhuizen en aan dit nieuwe hoofdstuk van zijn leven te beginnen.

Luis Gustavo/nstagram

Luis Gustavo/nstagram

Luis moest dus op zoek naar voldoende geld om in die verre stad de huur te kunnen betalen: hoe zou hij dat doen? De oplossing was in het begin niet vanzelfsprekend: de jongen begon alles te verkopen, hij had praktisch zijn hele kamer leeg gehaald door kleding, het bed, de meubels en zelfs de boeken te verkopen, totdat het verhaal van Lusi Gustavo bij Shirley Costa arriveerde.

Dit meisje, van een zeer bescheiden afkomst, dat in haar dromen geloofde, is nu verantwoordelijk geworden voor een vrouwelijke make-uplijn, en ontmoette Luis en zijn familie, waarbij ze van de precaire situatie van de jongen die de beurs had gewonnen hoorde: ontroerd door de goede wil en het talent van de jongen, besloot Shirley hem een ​​heel jaar huur in de stad Palmas uit eigen zak te betalen; Luis kon het niet geloven...

Luis Gustavo/Instagram

Luis Gustavo/Instagram

Dit verhaal is het perfecte bewijs van hoe iemands reis in het leven altijd onverwachte richtingen kan nemen, en dat hard vechten om je droom te verwezenlijken uiteindelijk altijd leidt tot het bereiken van het zo gewenste doel.

Gefeliciteerd, Luis!

Advertisement