Op zijn vijftigste wil hij niet werken en het huis uit: zijn moeder vraagt ​​de rechter om uitzetting van haar zoon

Janine image
door Janine

20 Maart 2021

Op zijn vijftigste wil hij niet werken en het huis uit: zijn moeder vraagt ​​de rechter om uitzetting van haar zoon
Advertisement

Wat zou je doen als je kind tot zijn 50e bij je bleef wonen? Natuurlijk helpt de economische situatie sommige mensen niet om een ​​baan te vinden die goed wordt betaald en die een zekere stabiliteit en de concrete mogelijkheid biedt om een ​​zelfstandig leven op te bouwen. Maar desondanks zijn er mensen die, al met al, van de situatie profiteren van relatief welzijn en stabiliteit van hun ouders, en er de voorkeur aan geven bij hen thuis te wonen, zonder extra kosten en zonder al te veel verantwoordelijkheden.

via Fanpage

Advertisement
Tanguy/Téléma

Tanguy/Téléma

Een absurd verhaal speelt zich af in Turijn, in Italië, en het wordt verteld door de moeder van een zoon die op 50-jarige leeftijd het huis niet uit wil; in zo'n situatie zou je kunnen verwachten dat de man in ieder geval met het huishouden helpt, de rekeningen van zijn ouders betaalt en een vaste baan heeft: zelfs dat niet.

De vrouw, uitgeput door de situatie, had er genoeg van en besloot om uitzetting te vragen, eerst door contact op te nemen met de politie en vervolgens met de officier van justitie; haar wanhoopskreet is die van een moeder die haar kind het huis uit zou willen zien: "Help me om hem weg te sturen, ik wil een rustig leven!"

Advertisement
David Pritchard/Flickr

David Pritchard/Flickr

De vrouw zei: "Ik heb hem zelfs wat geld aangeboden, 300 of 400 euro per maand om te vertrekken, maar hij accepteerde het niet. Hij zegt dat het zo goed gaat, bij mij thuis [...] Hij gebruikt geen drugs, hij drinkt geen alcohol, hij behandelt me niet slecht maar hij wil gewoon niet naar me luisteren: hij houdt alleen zijn eigen kamer schoon, maar helpt me niet met het huishouden. Het is een luiwammes, maar hij is bijna 50 jaar oud en ik kan hem niet voor altijd onderhouden!"

Kortom, het lijkt erop dat mama en papa moeite hebben om van hun zoon af te komen, aangezien hij in het verleden, zoals zijn moeder vertelt, steeds boos werd als ze hem vertelde een baan te zoeken en een onafhankelijk leven te leiden: "toen ik daar iets over zei, hield hij me voor de gek, maakte de intercom kapot, bracht schade toe aan mijn auto. Hij zei dat zijn vrienden het hadden gedaan, maar ik wist dat hij het was!"

Gelukkig heeft de rechtbank van Turijn ingestemd met de uitzetting op verzoek van de wanhopige moeder dankzij een onverwachte ok van de rechter: wat komt er nu van deze 50-jarige luie man terecht?

Advertisement