Een kip zorgt voor drie pasgeboren kittens: het tafereel is van een oneindige tederheid

Janine image
door Janine

13 April 2021

Een kip zorgt voor drie pasgeboren kittens: het tafereel is van een oneindige tederheid
Advertisement

Het dierenrijk staat altijd klaar om ons te verrassen, ook al realiseren we het ons niet; niet alleen maken de bewoners het ecosysteem van onze planeet het levend en wel, maar ze zijn ook in staat ons buitengewone levenslessen te leren; wij mensen kunnen niets anders doen dan onze dierenvrienden bewonderen en bestuderen en met open mond kijken hoe goed ze erin slagen waarden als vriendelijkheid, empathie en solidariteit met hun gedrag naar boven te halen. Ze zijn echt uniek in hun soort, en vaak merken we het niet eens!

via Goran Surchi/TikTok

Advertisement
Goran Surchi/TikTok

Goran Surchi/TikTok

De lieve beelden die het web rondgaan, zijn gemaakt door Goran Surchi, een Koerdische soldaat en boer die graag voor zijn boerderij en zijn rustige dieren zorgt. Een van zijn favorieten is ongetwijfeld de witte hen die hem van verse eieren voorziet en die altijd goed voor haar kuikens heeft gezorgd.

Goran wist dat de zorgzame hen de afgelopen dagen kuikens op de wereld had gezet, dus op een ochtend benaderde hij haar en probeerde erachter te komen wat ze aan het broeden was: waren het eieren, pups of iets anders?

Advertisement
Goran Surchi/TikTok

Goran Surchi/TikTok

Toen Goran dichterbij kwam en probeerde de witte kip die op een melkkrat zat te verplaatsen terwijl ze probeerde haar "buit" te beschermen, vond de tedere ontdekking plaats: de moederkip zorgde voor en beschermde drie net geboren kittens. Goran kon het niet geloven, want hij wist absoluut niet waar al die kittens vandaan kwamen: hij had geen kat, daarom was de ontdekking nog verrassender!

De Koerdische boer kon niet anders dan dat moment vereeuwigen in een korte video gepubliceerd op zijn TikTok-profiel, waarmee hij voor de hele wereld van het web getuigt dat het dierenrijk niet alleen vol verrassingen voor mensen zit, maar ook weet hoe het ons zeer kostbare levenslessen moet leren: het moederinstinct kijkt niet naar de soort, naar het ras, naar de huidskleur, of in dit geval naar de veren of de vacht: vriendelijkheid en empathie voor de meest behoeftigen bestaat ook onder hen!

Een les van solidariteit waar we iets van kunnen leren. Je bent fantastisch, moederkloek!

Advertisement