Een dakloze huilt van vreugde als hij erachter komt dat er $17.000 is opgehaald om hem een ​​dak boven zijn hoofd te bieden

Janine image
door Janine

07 April 2021

Een dakloze huilt van vreugde als hij erachter komt dat er $17.000 is opgehaald om hem een ​​dak boven zijn hoofd te bieden
Advertisement

Soms is er minder voor nodig dan je misschien denkt om iemands leven volledig te veranderen. Het is waar dat we in ons eentje de armoede en het probleem van dakloosheid in grote steden nooit zullen kunnen uitroeien, maar als we veel afzonderlijke acties combineren, realiseren we ons hoe we op de lange termijn een verschil kunnen maken. Phillip Vu is een 24-jarige Californische jongen die, voor zover we weten, zijn comfortabele leven had kunnen voortzetten en van zijn jeugd had kunnen genieten zonder zich per se zorgen te hoeven maken over het kwaad dat de wereld teistert. Op een dag ontmoette hij echter Mike, een 46-jarige dakloze man, en plotseling besefte hij dat hij het leven van die man op zijn kop kon zetten. Het duurde niet lang voordat hij een vriendelijke daad volbracht, zoals hem voldoende geld geven om een ​​stabiele schuilplaats te vinden en niet op straat te hoeven slapen.

via TikTok / phillipqvu

Advertisement
TikTok / phillipqvu

TikTok / phillipqvu

Philip reed in zijn auto en stond bij het stoplicht toen Mike hem naderde en aanbood om de ramen en spiegels van zijn auto schoon te maken. De jongen herinnert zich dat hij die dienst beleefd weigerde, maar kort daarna terugkeerde naar dezelfde plek om die dakloze man een broodje aan te bieden. Dit is hoe de twee elkaar ontmoetten en een ongewone en mooie vriendschap begonnen. Philip is een man die veel sociale netwerken gebruikt en in de loop van een aantal maanden plaatste hij enkele gesprekken op TikTok, tussen hem en Mike. Het verhaal van die man raakte hem diep: Mike verloor zijn vader toen hij nog heel jong was en helaas verloor hij na verloop van tijd alle contact met de andere leden van zijn familie.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hij heeft ook in de gevangenis gezeten, maar de redenen daarvan zijn niet bekend; waarschijnlijk is de man er niet bijzonder trots op en heeft hij besloten een aspect van zijn leven dat hij hoopt achter zich te laten, niet te delen.

De opgenomen gesprekken tussen Philip en Mike waren echter zeer succesvol op sociale media - veel meer dan Philip zich had kunnen voorstellen! Dankzij die video's hadden miljoenen gebruikers hen in de auto horen praten en leerden ze het verhaal van Mike kennen. Het was dus niet moeilijk om ieders steun te vragen om een donatie: in slechts 2 dagen haalde Philip ongeveer $10.000 op dankzij een fondsenwervingspagina die speciaal voor Mike was gemaakt - geld dat zich snel vermenigvuldigde, totdat de verwachte $17.000 werd bereikt.

Toen Philip Mike de envelop met het ingezamelde geld gaf, barstte de man in tranen uit: "Oh mijn God, wat ben je aan het doen?", vroeg hij ongelovig. Mike geloofde niet dat zijn leven ten goede kon veranderen, maar gelukkig ontmoette hij een man als Philip, die besloot niet de andere kant op te kijken.

Mike probeert momenteel zijn geboorteakte en burgerservicenummer te bemachtigen; hij schreef zich in voor een woning en Phillip regelde ook om hem een ​​aantal financiële adviseurs ter beschikking te stellen om hem door het hele proces te helpen. We zijn ervan overtuigd dat dit een nieuw begin is voor Mike! We laten je de originele video achter, waarin Philip het geld aan Mike schenkt:

Advertisement