Een kind geeft al zijn spaargeld uit om een ​​fiets te schenken aan de medewerker van het tankstation die hem had geholpen

Janine image
door Janine

05 April 2021

Een kind geeft al zijn spaargeld uit om een ​​fiets te schenken aan de medewerker van het tankstation die hem had geholpen
Advertisement

Vriendelijkheid jegens degenen die minder bedeeld zijn dan wij, kost niets; soms komt het meest spontane en welkome rechtstreeks uit het hart, zonder dat iemand ons ertoe aanzet om het in praktijk te brengen. Het zijn de plotseling uitgestrekte handen, de glimlachen die worden gemaakt naar mensen die minder fortuinlijk zijn dan wij of simpelweg de gunsten die worden teruggegeven aan degenen die ons in plaats daarvan een handje wilden helpen toen we in moeilijkheden waren, die het verschil kunnen maken in deze wereld....

via Times Live

Advertisement
Mandy Preston/Facebook

Mandy Preston/Facebook

Iets wat Mandy Preston en haar zoon Vaughn heel goed weten; de twee wonen in Gillits, in Zuid-Afrika, en beiden zijn erg gepassioneerd door fietsen en fietsen in het algemeen, zozeer zelfs dat ze, wanneer ze kunnen, samen op pad gaan voor lange tochten in de open lucht op hun favoriete vervoermiddel. Op een dag, terwijl moeder en zoon op hun respectievelijke fiets reden, voelde Vaghn zich niet lekker en moesten ze plotseling stoppen bij een benzinestation.

Daar benaderde een medewerker van een tankstation genaamd Tony de jongen en vroeg hem of alles in orde was en gaf hem een ​​glas water om hem te kalmeren en om even op adem te komen.

Advertisement
Mandy Preston/Facebook

Mandy Preston/Facebook

Deze eenvoudige maar buitengewone daad van vriendelijkheid van de kant van Tony bleef niet onopgemerkt door moeder Mandy en vooral haar zoon Vaughn; het kind en de medewerker van het tankstation bleven de dagen daarna een praatje maken en sloten vriendschap, en zo ontdekte de jongen dat Tony ook een fietsliefhebber was en er binnenkort een zou willen kopen...

Op dat moment kwam Vaughn met een briljant en tegelijkertijd zeer ontroerend en genereus idee: "Vaughn vroeg me of ik dit jaar echt op vakantie wilde gaan en ik vroeg hem waarom, hij zei dat hij liever zijn spaargeld zou investeren om die zomer op vakantie te gaan om Tony te helpen met zijn felbegeerde fiets”, zei zijn moeder Mandy.

Mandy Preston/Facebook

Mandy Preston/Facebook

En zo gebeurde, Vaughn dacht niet lang na en hielp zo goed als hij kon om een ​​nieuwe fiets te kopen voor de vriendelijke pompbediende die hem die dag had geholpen; toen de eigenaar van het tankstation en de medewerkers hoorden dat de jongen aan het sparen was om voor Tony een fiets te kopen, waren ze blij om ook mee te doen!

Tony was natuurlijk niet alleen verrast door die geweldige daad van vriendelijkheid, ontstaan uit een idee van een 10-jarige jongen, maar hij was ook heel ontroerd toen hij de fiets zag: "Onze kinderen maken ons trots op zoveel gebieden, maar vandaag zijn mijn hart en dat van hem zo vol vreugde tegenover het gezicht van die vriendelijke man terwijl hij, verbijsterd, zijn geschenk van deze 10-jarige jongen aannam…”, vertelde Mandy.

Mandy Preston/Facebook

Mandy Preston/Facebook

Een prachtig verhaal dat ons herinnert aan iets heel belangrijks: een daad van vrijgevigheid blijft nooit lang “onbestraft”; vroeg of laat zal die buitengewone vriendelijkheid die we in praktijk hebben gebracht op de meest onverwachte en vreugdevolle manier bij ons terugkomen!

Advertisement