Een moeder ziet de beschadigde handen van haar zoon en is ontroerd: hij werkt in de werkplaats om het gezin te helpen

Janine image
door Janine

05 April 2021

Een moeder ziet de beschadigde handen van haar zoon en is ontroerd: hij werkt in de werkplaats om het gezin te helpen
Advertisement

Ouders zijn van een of meer kinderen is niet altijd eenvoudig; ze op de wereld zetten, ze groot te brengen, ze opvoeden, ervoor zorgen dat ze elke dag te eten en te drinken hebben om hen te voeden, voldoende kleding om elke dag te overleven, schoolmateriaal om hun culturele bagage te vergroten. Kortom, een kind of meer in huis hebben is een grote verantwoordelijkheid voor mama en papa. Iets wat Cassandra Lane goed weet, een gelukkige moeder van vijf kinderen, die thuis altijd veel offers heeft moeten brengen om het aan niemand te laten ontbreken, ondanks de financiële moeilijkheden.

via Share Explosion

Advertisement
Cassandra Lane/Facebook

Cassandra Lane/Facebook

Juist om deze reden wist Cassandra dat ze de kinderen veel bewuster opvoedde dan hun leeftijdsgenoten; misschien zouden ze niet dezelfde gemakken en luxe hebben als de andere jongeren, maar het kon Cassandra niet schelen: ze leerde hen heel belangrijke waarden, zoals opoffering, werk, de waarde van geld verdienen met toewijding en vasthoudendheid.

Maar de twijfel sloeg bij deze voorbeeldige moeder al snel toe. Had ze iets verkeerds gedaan?

Advertisement
Cassandra Lane/Facebook

Cassandra Lane/Facebook

Op een dag, terwijl Cassandra haar oudste zoon meenam om de groepsfoto voor het schoolalbum te maken, merkte ze dat er iets mis was met zijn vingernagels, maar die tegelijkertijd te bekend voor haar waren: vuile zwarte nagels. Ze had ze al bij haar vader gezien en haar man...

Het waren de nagels van degenen die hard werkten in de werkplaats of op de bouwplaats, en dat was precies wat Zeke, Cassandra's oudste zoon, in de zomer deed om wat meer geld mee naar huis te nemen en rond te komen...

Cassandra Lane/Facebook

Cassandra Lane/Facebook

Cassandra voelde zich vreselijk schuldig: misschien was ze te hard en streng tegenover haar kinderen geweest? Hadden Zeke en zijn broers en zussen een zorgelozer leven verdiend zoals dat van hun leeftijdsgenoten? Was ze ondanks alles een slechte moeder geweest? Alle twijfels slopen in de gedachten van de vrouw toen ze Zeke meenam om de foto te maken voor het eindejaarsalbum.

Maar een ontroerend gesprek tussen haar en haar oudste zoon bemoedigde haar. Zeke had gemerkt dat zijn moeder zich onzeker en erg nerveus had gevoeld en vroeg haar ten slotte: "Waar heb je spijt van? Dat je me hebt geleerd dat ik moet werken om alles te krijgen wat ik echt wil? Omdat je me hebt geleerd dat geld een waarde heeft? Omdat je me hebt geleerd dat me niets echt verschuldigd is?”

Cassandra Lane/Facebook

Cassandra Lane/Facebook

Na die woorden voelde Cassandra haar hart ontploffen van liefde en dankbaarheid jegens haar kinderen: het was dus niet waar dat ze een te strenge en slechte moeder was geweest! Ze werd zelfs nog trotser op haar Zeke toen hij haar onthulde dat hij met zijn spaargeld een nieuwe kano ging kopen voor zijn jongere broer: Cassandra kon niets beters wensen voor haar kinderen!

Cassandra Lane/Facebook

Cassandra Lane/Facebook

Een verhaal dat ons een heel belangrijke les leert: een goede opvoeding komt niet noodzakelijk voort uit het kunnen en willen bezitten van luxe voorwerpen die niets anders doen dan onze kinderen en hun mentale groei afvlakken, maar het verwerven van belangrijke waarden van jongs af aan is essentieel om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst voorbeeldige volwassenen worden!

Je bent een geweldige moeder, Cassandra!

Advertisement