Een jonge moeder wordt al na 10 dagen ontslagen, de beschuldiging van haar werkgever: "Ze verborg haar zwangerschap"

Janine image
door Janine

06 April 2021

Een jonge moeder wordt al na 10 dagen ontslagen, de beschuldiging van haar werkgever: "Ze verborg haar zwangerschap"
Advertisement

Er zijn vragen die tijdens een sollicitatiegesprek verboden zouden moeten worden, aangezien ze binnen de persoonlijke sfeer van de kandidaat vallen, maar die sommige werkgevers nog steeds op een gemene manier blijven stellen. Vrouwen zijn het meest getroffen door deze praktijk: vragen of je kinderen wilt hebben of dat je een vriend hebt, zou niet mogen vallen binnen de vaardigheden die door een toekomstige werknemer worden geboden. Een zwangere vrouw wordt door de werkgever echter als "een probleem" gezien en is daardoor gemakkelijk vervangbaar. Jennifer Rodriguez is een jonge moeder die op het moment van haar indiensttreding bij het advocatenkantoor Bendinelli 21 jaar oud was. Haar carrière bij deze firma duurde echter maar kort: na 10 dagen ontsloeg haar baas haar omdat "ze haar zwangerschap verborgen had gehouden".

via Apost

Advertisement
Youtube / CBS Denver

Youtube / CBS Denver

Om eerlijk te zijn, was de jonge vrouw in haar achtste maand op de dag dat ze haar eerste sollicitatiegesprek met het bedrijf had en, zelfs als ze dat zou willen, had ze haar buik nooit kunnen verbergen. Omdat ze voorbereid was en gretig om de baan te krijgen, was Jennifers tweede sollicitatiegesprek ook een succes. De jonge vrouw werd vervolgens aangenomen bij het advocatenkantoor Bendinelli in Denver (VS). Tien dagen nadat ze in dienst was genomen, werd de jonge vrouw echter plotseling ontslagen. De redenen die haar ontslag rechtvaardigden, maakten haar totaal sprakeloos: toen ze om uitleg ging vragen, beschuldigde haar werkgever haar ervan de zwangerschap tijdens het sollicitatiegesprek te hebben verborgen.

Advertisement
Youtube / CBS Denver

Youtube / CBS Denver

Behalve dat ze plotseling zonder werk zat, met een baby op komst, werd Jennifer ook zonder duidelijke reden veroordeeld door haar nieuwe collega's, die haar vroegen of ze van plan was de baby te houden of dat ze hem in plaats daarvan zou afstaan ​​voor adoptie. Met welk recht kunnen de medewerkers van een bedrijf of de baas zelf dit soort vragen stellen? Bovendien bleef het bedrijf haar vragen stellen over haar zwangerschap: "Als je complicaties hebt in het laatste deel van de zwangerschap of tijdens de bevalling, zou je de baby dan toch willen houden?".

Youtube / CBS Denver

Youtube / CBS Denver

De vrouw was woedend op deze oneerlijke behandeling en wilde haar verhaal openbaar maken, ook om andere moeders te steunen die in soortgelijke situaties verkeren.

Lijkt het gedrag van deze werkgever je correct? Schrijf ons jouw mening hierover.

Advertisement