Hij omhelst zijn 98-jarige moeder weer na 1 jaar: de uitdrukking van de vrouw is van onschatbare waarde

Janine image
door Janine

14 April 2021

Hij omhelst zijn 98-jarige moeder weer na 1 jaar: de uitdrukking van de vrouw is van onschatbare waarde
Advertisement

De pandemie van het Coronavirus die letterlijk de hele wereld heeft getroffen en onze gewoonten blijft verstoren, de sociale relaties steeds meer vermindert, heeft het bestaan ​​van sommige mensen onder druk gezet. We hebben het niet alleen over degenen die helaas hun baan zijn kwijtgeraakt, maar ook en vooral over ouderen, een categorie die normaal al te vaak wordt vergeten of aan zichzelf overgelaten. Helaas zijn ouderen lange tijd het terugkerende doelwit van het virus geweest en over het algemeen zijn zij zeker degenen die zichzelf het meest tegen de ziekte moeten beschermen. Stel je de vreugde voor om een ​​grootmoeder of een moeder te kunnen omhelzen, die al te lang in een voorziening voor ouderen zit opgesloten. Dit is wat er gebeurde in Nikkei Manor, een bejaardentehuis in Washington, Seattle, waar Mark Uomoto, een 68-jarige man, zijn 98-jarige moeder wilde verrassen, die in die structuur was opgenomen.

via Today

Advertisement

Yoshia is de 98-jarige moeder, die al een tijd in Nikkei Manor woont, een bejaardentehuis waar voornamelijk Japanse Amerikanen wonen. Na een jaar van pandemie, gekenmerkt door lockdowns en beperkende maatregelen die het opnieuw omarmen van dierbaren verhinderden, is de Amerikaanse regering begonnen te versoepelen waar mensen al volledig zijn gevaccineerd. Toen Nikkei Manor aankondigde dat degenen die al gevaccineerd waren, hun familieleden in de faciliteit konden bezoeken, verspilde Mark Uomoto geen tijd. Begeleid door zijn nicht Gail Yamada, die slechts een paar maanden eerder haar moeder had verloren die ook in Nikkei Manor was opgenomen, bezorgde hij zijn 98-jarige moeder een mooie verrassing.

Advertisement
Facebook / NowThis

Facebook / NowThis

De reactie van de oude vrouw bij het zien van haar zoon en kleindochter is gemakkelijk voor te stellen, maar gelukkig werd het tafereel vereeuwigd. De vrouw was verheugd dat bezoek te ontvangen en haar uitdrukking van oneindige vreugde is duidelijk te zien op de foto's. Net als veel andere families ging ook Mark Uomoto tijdens de lockdown op bezoek bij zijn moeder, altijd op veilige afstand, achter een glas; deze tijdelijke oplossing stelde hem in staat zijn moeder te zien, maar het was niet optimaal aangezien de vrouw zijn woorden niet zo goed hoorde en toch vaak een tablet moest gebruiken.

Nu zijn de dingen voor hen gelukkig veranderd: ze waren allemaal gevaccineerd, ze konden elkaar omhelzen en met elkaar praten zonder schermen, glas of andere middelen om als interferentie te fungeren. We zijn erg blij voor ze!

Advertisement