Naarmate je ouder wordt, zul je je realiseren dat je moeder de beste vriendin is die je ooit zou kunnen hebben

Janine image
door Janine

28 April 2021

Naarmate je ouder wordt, zul je je realiseren dat je moeder de beste vriendin is die je ooit zou kunnen hebben
Advertisement

We zijn allemaal geboren als kinderen van iemand, en we hebben allemaal een moederfiguur of hebben deze gehad die ons vergezelde op die moeilijke reis die het leven heet. De moeder is degene die ons negen maanden in haar baarmoeder heeft gedragen, ons ter wereld heeft laten komen en de eerste was die ons in haar armen nam toen we onze eerste kreten slaakten. De moeder is degene die ons moedermelk gaf toen we ons met niets anders konden voeden, zij heeft ons geleerd een beter mens te zijn, ze gaf ons kostbare adviezen en gaf ons de sleutels tot een gezond en evenwichtig volwassen leven.

via Health Line

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Zonder afbreuk te doen aan de vaderfiguur, kan een moeder voor een zoon of dochter terecht worden beschouwd als de beste vriendin die je kan hebben; dit komt doordat het, in vergelijking met de vader, over het algemeen de moeder is die een kind het meest vertrouwt, zij is het die advies geeft over hoe te handelen, hoe we onze houding kunnen veranderen ten opzichte van een probleem dat ons kwelt, zij is het die ons aanmoedigt om te leren van onze fouten en onszelf te transformeren in betere mensen.

Waardevolle levenslessen die wij, kinderen over de hele wereld, met het verstrijken van de tijd en met het ouder worden van onze ouders echter steeds meer als vanzelfsprekend beschouwen, door er steeds minder zwaar aan te tillen. Dit standpunt verandert echter radicaal op het moment dat geen enkel kind ooit zou willen meemaken, maar dat hij altijd al zijn hele leven heeft gevreesd: het moment waarop onze moeder overlijdt...

Advertisement
m01229/Flickr

m01229/Flickr

Dat is de dag dat geen enkel kind ooit zou willen meemaken, maar waarvan hij in zijn hart wist dat het vroeg of laat zou komen; een moment van grote interne en externe scheur, een levenscirkel die zich sluit en een andere die opent. Niemand is ooit voldoende voorbereid om het verlies van een dierbare het hoofd te bieden, laat staan ​​een ouder, die we van kinds af aan hebben beschouwd als iets praktisch eeuwigs, volledig immuun voor het onverbiddelijke verstrijken van de tijd en het ouder worden.

Wanneer deze geweldige fase van ons leven eindigt, realiseren we ons dat onze beste vriendin naar de hemel is gevlogen, misschien wel de enige die we ooit hebben gehad. Er is niemand die de rol kan vervangen die een moeder heeft in de persoonlijke groei van haar kind, en als ze er niet meer is, zal dit het moment zijn waarop we zullen beseffen dat we zijn wat we vandaag zijn dankzij onze ouders, hun waardevolle levenslessen en dankzij onze moeder, de beste vriendin die we ooit hebben gehad. Ongetwijfeld.

Advertisement