Een 61-jarige verpleegkundige rijdt kilometers te paard om ouderen te vaccineren en te behandelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Een 61-jarige verpleegkundige rijdt…
Blauweregen: dankzij de paarse kleur en de geur creëert het een magische sfeer in tuinen over de hele wereld Een jongen die pizza's bezorgt, koopt elke dag honderden sandwiches om ze aan mensen in nood te geven

Een 61-jarige verpleegkundige rijdt kilometers te paard om ouderen te vaccineren en te behandelen

26 April 2020 • Door Janine
1.188
Advertisement

De echte helden zijn degenen die dag in dag uit zwijgend en zonder tamtam hun strijd voortzetten om degenen in nood te helpen. Deze mensen voeren, zonder ophef en zichtbaarheid te zoeken, eenvoudigweg hun werk uit, ook al brengt het offers en ontberingen met zich mee.

Zoals verpleegkundigen: er zijn een groot aantal van deze gezondheidsmedewerkers die over de hele wereld hun kostbare en stille bijdrage leveren zodat het goed met de mensen gaat. Net als de Argentijn Francisco Lopez, 61-jarige verpleegkundige die van zijn werk een echte roeping maakte. Om de ouderen die in de meest afgelegen gebieden van de provincie Cordoba wonen te helpen, gaat hij elke dag op zijn paard naar de mensen om hen te helpen.

via: La Nacion

Precies: om toegang te krijgen tot de meest afgelegen dorpen en gebieden, is het niet ongebruikelijk dat deze gewillige man een paard nodig heeft. Dit is tenslotte het geval in de meest geïsoleerde berggebieden: vaak gaat het om plaatsen in uithoeken, en de enige manier om ze te bereiken is te vertrouwen op een "transportmiddel" uit het verleden.

En de kilometers die Francisco dagelijks aflegt zijn er niet weinig: allemaal voor ouderen die misschien een vaccin, een medicijn, een toe te dienen therapie nodig hebben: kortom concrete hulp voor de gezondheid die ze zonder Lopez niet zo gemakkelijk zouden ontvangen.

Advertisement

Zelfs als de mensheid door veel problemen op de proef wordt gesteld, is het hartverwarmend te weten dat er zulke genereuze mensen in de wereld bestaan: Francisco is een stil maar zeer belangrijk voorbeeld om in gedachten te houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt