Hij woog bijna 200 kg en werd beschouwd als het "dikste kind ter wereld": vandaag heeft hij dit trieste record tenietgedaan

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

Hij woog bijna 200 kg en werd beschouwd als het "dikste kind ter wereld": vandaag heeft hij dit trieste record tenietgedaan
Advertisement

Als het gaat om afvallen en in vorm komen, is wilskracht essentieel om ons door deze zware reis te leiden. De weg naar welzijn is bezaaid met obstakels en verleidingen, maar dankzij de juiste motivatie en concrete hulp van experts en oprechte vrienden kunnen onverwachte resultaten worden behaald. De hoofdrolspeler van dit verhaal weet het heel goed, aangezien hij bijna 200 kg woog en vast leek te zitten in deze staat van ongemak. Dankzij een traject van fitness en een meer aangepast dieet slaagde hij er echter in zo veel af te vallen dat hij een voorbeeld voor anderen werd.

Advertisement
Instagram / Ade Rai

Instagram / Ade Rai

Arya Permana werd beschouwd als het "dikste kind ter wereld" met zijn 191 kg, een triest record dat hij besloot teniet te doen door voor zichzelf te zorgen. Op 15-jarige leeftijd at de jongen 5 maaltijden per dag, die elk genoeg waren om ten minste twee mensen te voeden: rijst, vlees, vis, groenten, soepen en sojataarten. Zonder een adequaat dieet en zonder ooit een sport te hebben beoefend, was Arya zo fors geworden dat hij ernstige motorische problemen kreeg. De jongen moest stoppen met naar school gaan omdat het te vermoeiend voor hem was geworden. Ook het vinden van kleding die geschikt was voor zijn maat was een probleem geworden, zo erg zelfs dat de jongen al een tijdje alleen een sarong droeg.

Dankzij de professionaliteit van Ade Rai, een deskundige bodybuilder en trainer, heeft de jonge Arya eindelijk de controle over zijn leven teruggenomen en is hij begonnen aan een lange reis naar welzijn. Binnen anderhalf jaar ging hij van 191 kg naar 107 kg, waarmee hij bewees dat hij op de goede weg was.

Advertisement
Instagram / Ade Rai

Instagram / Ade Rai

Veel beweging en een uitgebalanceerd dieet waren cruciaal om deze jongen weer in vorm te krijgen die zijn leven dreigde te vergooien vanwege ongezonde gewoonten. Natuurlijk was er geen gebrek aan doktersbezoeken, aangezien zijn situatie als vrij ernstig moest worden beschouwd. In feite geloofde niemand dat het hem zou lukken, maar vandaag is Arya een symbool van hoop geworden voor de velen die over de hele wereld op zoek zijn naar de juiste motivatie om op dieet te gaan of aan een traject van fitness te beginnen.

Arya woog bijna 200 kg en zijn gezondheidstoestand was door het overgewicht zo precair dat de jongen niet eens langer dan een paar minuten kon staan. Tegenwoordig wandelt, rent en voetbalt Arya zelfs met zijn leeftijdsgenoten, precies zoals het hoort. Zijn verhaal moet ons ertoe aanzetten om onszelf elke dag meer en meer te verbeteren.

Advertisement