Deze vereniging geeft poppen aan Alzheimer-patiënten, om hen troost te bieden en hen te helpen beter te leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze vereniging geeft poppen aan Alzheimer-patiënten,…
De vader rijdt door rood en zijn 5-jarige zoon belt de politie: 5 NATUURLIJKE methoden om het serotonineniveau in het lichaam te verhogen en gelukkiger te zijn

Deze vereniging geeft poppen aan Alzheimer-patiënten, om hen troost te bieden en hen te helpen beter te leven

15 Augustus 2019 • Door Janine
1.613
Advertisement

De ziekte van Alzheimer is een neurodegeneratieve ziekte die het geheugen aantast, met effecten op cognitieve mechanismen en gedrag. Patiënten worden langzaam van hun identiteit en persoonlijkheid beroofd: een dramatische toestand voor zichzelf en tegelijkertijd moeilijk voor de mensen om hen heen.

Naar schatting treft de ziekte alleen al in de Verenigde Staten bijna 6 miljoen mensen. Een vereniging zonder winstoogmerk heeft, om een helpende hand te bieden aan de getroffenen, een initiatief bedacht dat werkt als comfortzorg.


Minnie and Mickey getting all "dolled" up for a delivery! 🥰

Pubblicato da Pearl's Memory Babies su Sabato 26 gennaio 2019

Het idee achter het project is van Sandy Cambron, die ook de oprichter van de vereniging is. Het begon allemaal een paar jaar geleden toen haar schoonmoeder, Pearl Walker, werd gediagnosticeerd met deze vorm van progressieve dementie. Sandy gaf haar een pop als cadeau, en vanaf dat moment begon de vrouw te reageren door met de "baby" te praten en het steeds met zich mee te nemen, totdat ze 's nachts samen sliepen.

Toen ze stierf, kreeg Sandy het idee om een steungroep op te zetten, en zo ontstond Pearl's Memory Babies, ter nagedachtenis en ter ere van haar schoonmoeder. Sinds 2018 is de structuur een zelfstandige vereniging zonder winstoogmerk en heeft het al meer dan 300 poppen verdeeld over evenveel patiënten in talloze verpleeghuizen in Kentucky en Indiana.

Advertisement

Hoewel er nog steeds tegenstrijdige meningen zijn over het gebruik van deze vorm van behandeling, is waargenomen dat het geven van poppen aan Alzheimer-patiënten duidelijk gunstige effecten heeft op het gebied van interactie, vermindering van angst en agressie. Mensen voelen zich getroost en het gebruik van psychofarmaca wordt ook verminderd.

De reden zou kunnen liggen in een opnieuw gevonden herinnering aan het natuurlijk ouderlijk instinct van de mensen. In de praktijk komen bij de vrouwen en mannen die poppen ontvangen, aangename herinneringen terug en hebben ze het gevoel dat ze voor echte kinderen zorgen.

Er zijn geen betrouwbare gegevens over wat mensen denken of ervaren bij de aanwezigheid van deze baby's, maar hun gedrag verbetert zeker en ze zijn veel rustiger.

Advertisement

Het initiatief is uitgebreid dankzij de bijdrage van een vriendin van Sandy, Shannon Blair, die stappen heeft ondernomen om het materiaal aan te schaffen en het nieuws op haar sociale media te verspreiden totdat het viraal werd.

Dankzij effectieve communicatiestrategieën en de solidariteit van de mensen hebben ze ongeveer 15 duizend dollar ingezameld om de vereniging in staat te stellen haar werk voort te zetten.

Advertisement

Hoewel er op dit moment nog geen remedie of een hersteltherapie is, of een genezing van de ziekte van Alzheimer, zijn de familieleden van de patiënten erg opgelucht om te zien dat hun geliefden tenminste enige verlichting kunnen hebben.

Een klein sprankje hoop dat op een dag die geliefden hun leven misschien weer kunnen herinneren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt