Ze maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats, maar krijgt kritiek omdat ze er gezond uitziet: "Veel handicaps zijn onzichtbaar!"

Janine

06 Augustus 2022

Ze maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats, maar krijgt kritiek omdat ze er gezond uitziet: "Veel handicaps zijn onzichtbaar!"
Advertisement

Er zijn handicaps die niet altijd op het eerste gezicht herkenbaar zijn, maar ze zijn niet minder "echt" dan andere. Iemand vragen om zijn handicap te bewijzen kan erg vernederend zijn: waarom zou je hem niet op zijn woord geloven? Welke noodzaak is er om over zo'n ernstig feit te liegen? Katie Bennett-Hogg ventileerde op Twitter nadat een vreemde haar beschuldigde van het gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats zonder daadwerkelijk gehandicapt te zijn. De reden? De onbekende keek naar Katie en merkte niets "anders" aan haar, dus nam hij aan dat het meisje zo gezond was als een vis. Jammer dat Katie bewijs van haar handicap onder haar shirt verstopte, waardoor ze het volste recht had om op die plek te parkeren.

via Twitter / Katie Bennett-Hogg

Advertisement
Twitter / Katie Bennett-Hogg

Twitter / Katie Bennett-Hogg

"Vandaag werd ik behoorlijk pissig toen ik parkeerde op een gehandicaptenparkeerplaats. Ik had al die buisjes verstopt onder mijn kleren, dus ik zag eruit als een jong en gezond persoon. Maar in werkelijkheid heb ik een handicap, ondanks het feit dat ik ervoor koos om de buisjes te verstoppen. Dit is bedoeld als een vriendelijke herinnering: de meeste handicaps zijn onzichtbaar!”, schreef de jonge vrouw op haar Twitter-profiel, niet verwachtend dat ze met deze uitbarsting viraal zou gaan.

De jonge vrouw heeft het Ehlers-Danlos syndroom, een zeldzame erfelijke aandoening van het bindweefsel die gepaard gaat met ongewone hypermobiliteit van de gewrichten, elasticiteit van de huid en kwetsbaarheid van de weefsels. Als gevolg van deze zeldzame ziekte wordt Bennett-Hogg gedwongen een voedingssonde te dragen die door de buikwand en in de maag wordt gevoerd, zodat ze zich kan voeden met vloeistoffen en medicijnen kan nemen; de jonge vrouw heeft ook een katheter. Kortom, Bennett-Hogg verborg haar "handicap" onder haar shirt, maar dat betekent niet dat ze geen recht had op gereserveerde parkeerplaatsen.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Natuurlijk kozen de meeste gebruikers de kant van de jonge vrouw: "Je zou je handicap aan niemand moeten bewijzen. Ik maak elke dag hetzelfde mee, ik heb een onzichtbare fysieke handicap en de blikken die ik krijg als ik in publiek met krukken loop is verschrikkelijk!" schreef een gebruiker. Weer iemand anders deelde een ervaring die vergelijkbaar was met die van Bennett-Hogg: een Amerikaanse man beschuldigde haar ervan te doen alsof ze een handicap had om de gehandicaptenparkeerplaats te kunnen gebruiken, ondanks het feit dat ze absoluut "normaal" leek; het hebben van de papieren vergunning in het volle zicht hielp niet veel, aangezien de vrouw Canadees was en de Amerikaanse man haar ervan beschuldigde deze niet in een andere staat te kunnen gebruiken.

Niemand mag in een positie worden gebracht om iemand iets te bewijzen, vooral niet als het om een ​​handicap gaat. Hoe zou jij gereageerd hebben?

Advertisement