Ze maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats, maar krijgt kritiek omdat ze er gezond uitziet: "Veel handicaps zijn onzichtbaar!" - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats,…
Ze hebben al 2 jaar een relatie maar hebben nog nooit gezoend: Ze komt terug van vakantie en vindt 18 schorpioenen in haar koffer: ze neemt onmiddellijk contact op met de dierenbescherming om ze in veiligheid te brengen

Ze maakt gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats, maar krijgt kritiek omdat ze er gezond uitziet: "Veel handicaps zijn onzichtbaar!"

06 Augustus 2022 • Door Janine
10.482
Advertisement

Er zijn handicaps die niet altijd op het eerste gezicht herkenbaar zijn, maar ze zijn niet minder "echt" dan andere. Iemand vragen om zijn handicap te bewijzen kan erg vernederend zijn: waarom zou je hem niet op zijn woord geloven? Welke noodzaak is er om over zo'n ernstig feit te liegen? Katie Bennett-Hogg ventileerde op Twitter nadat een vreemde haar beschuldigde van het gebruik van een gehandicaptenparkeerplaats zonder daadwerkelijk gehandicapt te zijn. De reden? De onbekende keek naar Katie en merkte niets "anders" aan haar, dus nam hij aan dat het meisje zo gezond was als een vis. Jammer dat Katie bewijs van haar handicap onder haar shirt verstopte, waardoor ze het volste recht had om op die plek te parkeren.


"Vandaag werd ik behoorlijk pissig toen ik parkeerde op een gehandicaptenparkeerplaats. Ik had al die buisjes verstopt onder mijn kleren, dus ik zag eruit als een jong en gezond persoon. Maar in werkelijkheid heb ik een handicap, ondanks het feit dat ik ervoor koos om de buisjes te verstoppen. Dit is bedoeld als een vriendelijke herinnering: de meeste handicaps zijn onzichtbaar!”, schreef de jonge vrouw op haar Twitter-profiel, niet verwachtend dat ze met deze uitbarsting viraal zou gaan.

De jonge vrouw heeft het Ehlers-Danlos syndroom, een zeldzame erfelijke aandoening van het bindweefsel die gepaard gaat met ongewone hypermobiliteit van de gewrichten, elasticiteit van de huid en kwetsbaarheid van de weefsels. Als gevolg van deze zeldzame ziekte wordt Bennett-Hogg gedwongen een voedingssonde te dragen die door de buikwand en in de maag wordt gevoerd, zodat ze zich kan voeden met vloeistoffen en medicijnen kan nemen; de jonge vrouw heeft ook een katheter. Kortom, Bennett-Hogg verborg haar "handicap" onder haar shirt, maar dat betekent niet dat ze geen recht had op gereserveerde parkeerplaatsen.

Natuurlijk kozen de meeste gebruikers de kant van de jonge vrouw: "Je zou je handicap aan niemand moeten bewijzen. Ik maak elke dag hetzelfde mee, ik heb een onzichtbare fysieke handicap en de blikken die ik krijg als ik in publiek met krukken loop is verschrikkelijk!" schreef een gebruiker. Weer iemand anders deelde een ervaring die vergelijkbaar was met die van Bennett-Hogg: een Amerikaanse man beschuldigde haar ervan te doen alsof ze een handicap had om de gehandicaptenparkeerplaats te kunnen gebruiken, ondanks het feit dat ze absoluut "normaal" leek; het hebben van de papieren vergunning in het volle zicht hielp niet veel, aangezien de vrouw Canadees was en de Amerikaanse man haar ervan beschuldigde deze niet in een andere staat te kunnen gebruiken.

Niemand mag in een positie worden gebracht om iemand iets te bewijzen, vooral niet als het om een ​​handicap gaat. Hoe zou jij gereageerd hebben?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt