Dit albino meisje werd door haar ouders in de steek gelaten vanwege haar uiterlijk, maar vandaag is ze model voor Vogue - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit albino meisje werd door haar ouders…
Het tafereel van een hond die een veulentje troost, is op zijn zachtst gezegd ontroerend

Dit albino meisje werd door haar ouders in de steek gelaten vanwege haar uiterlijk, maar vandaag is ze model voor Vogue

14 Mei 2021 • Door Janine
50.149
Advertisement

Je verwacht altijd dat vooruitgang iets meer bewustwording met zich meebrengt van de diversiteit die ons kenmerkt. Ieder van ons is uniek dankzij zijn bijzondere kenmerken. Maar zelfs vandaag de dag kan men worden gediscrimineerd op basis van huidskleur of een genetische aandoening die je "anders" maakt. Er zijn mensen zoals Xueli Abbing, een meisje dat lijdt aan albinisme, dat vanwege haar genetische toestand door haar ouders in een weeshuis is achtergelaten en die tot op de dag van vandaag vooroordelen moet doorstaan ​​om niet verkeerd begrepen of gekwetst te worden. Het is pijnlijk om niet geaccepteerd te worden om hoe je werkelijk bent, maar gelukkig is Xueli Abbing voldoende gegroeid om haar frustratie en pijn in echte kracht om te zetten. Zoals ze zelf toegaf: "Mijn uiterlijk is mijn kracht". En dat is een ding wat zeker is.

via: BBC

Xueli Abbing werd door haar ouders in een weeshuis achtergelaten vanwege haar uiterlijk en vanwege een wet die destijds de "één-kindregel" oplegde aan burgers; alsof dat nog niet genoeg was, werd Xueli geboren als albino, een genetische aandoening waarbij, zoals we allemaal weten, de pigmentatie onvoldoende of afwezig is, en die werd gezien als een slecht voorteken. Het personeel van het weeshuis noemde haar Xueli, een Chinees woord dat twee zeer specifieke betekenissen heeft: "Xue" betekent "sneeuw" en "Li" betekent "mooi". Het jonge meisje, nu 16 jaar, beschouwt zichzelf als een geluksvogel in vergelijking met andere meisjes of jongens die met dezelfde genetische aandoening worden geboren. In feite was ze "slechts in de steek gelaten", terwijl andere van haar leeftijdsgenoten een veel erger lot hebben ondergaan. In Afrikaanse landen bijvoorbeeld, wordt albinisme gezien als een soort "vloek" en juist daarom worden veel kinderen vervolgd.

Xueli werd op 3-jarige leeftijd geadopteerd door een Nederlands gezin, hoewel artsen bij aankomst in Europa een schatting van haar werkelijke leeftijd moesten maken. Je afgewezen voelen vanaf de geboorte moet niet gemakkelijk zijn, maar gelukkig heeft dit meisje de kracht weten te vinden om elk obstakel het hoofd te bieden. Tot op de dag van vandaag is ze trots om te zeggen dat haar uiterlijk niet langer iets is om aan te ontsnappen, maar letterlijk haar kracht vertegenwoordigt. De jonge vrouw werd in feite op 11-jarige leeftijd gevraagd voor haar eerste baan als model: een stylist uit Hong Kong wilde haar absoluut voor haar campagne “Perfect Imperfections". Vanaf dat moment groeide haar bekendheid en nu kiezen veel fotografen in de sector haar als model voor hun shooting. Er is zelfs een foto van haar verschenen op de pagina's van het tijdschrift Vogue: wie weet of haar biologische ouders dit ooit hadden verwacht!

Advertisement

"In de modewereld wordt er ongebruikelijk uitzien als een zegen beschouwd, niet als een vloek, en dat stelt me ​​in staat mensen bewust te maken van hoe het is om albino te zijn", zei Xueli vastbesloten. De weg zal waarschijnlijk omhoog blijven gaan, maar als je je bewust bent dat je dingen kunt veranderen, wordt de hoop op een betere wereld groter.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt