Hij vind een doos vol geld vlakbij een geldautomaat en aarzelt niet om deze terug te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij vind een doos vol geld vlakbij een…
Met 34 weken oud had ze al een flinke bos haar: Social versus Het echte leven: 17 ongelooflijke foto's die een nogal saaie realiteit verbergen

Hij vind een doos vol geld vlakbij een geldautomaat en aarzelt niet om deze terug te geven

06 Juni 2021 • Door Janine
1.136
Advertisement

Tegenwoordig lijkt eerlijkheid niet belangrijk meer en die gebaren die ooit onopgemerkt zouden zijn gebleven omdat ze als "normaal" werden beoordeeld, doen je ogen vandaag wijd openen. Als een man een portemonnee teruggeeft, zijn er mensen die hem prijzen voor zijn eerlijkheid en anderen die hem daarentegen "dom" noemen omdat hij het geluk de rug heeft toegekeerd. De man in dit verhaal vond echter veel meer dan een portemonnee op straat: een doos met 27.000 dollar, die een gepantserd busje per ongeluk op de stoep had achtergelaten. De man stopte met de auto, wantrouwend over die zwarte doos die hij op straat zag liggen, en naderde het om te controleren. Toen hij zag dat op het etiket op de doos "$40.000" stond, pakte hij het en reed naar het dichtstbijzijnde filiaal om het geld terug te geven aan de bank.

George Condash, een inwoner van Westland, Michigan, werd gekust door het geluk, maar wilde daar terecht geen misbruik van maken: het geld dat de man op straat vond, naast een geldautomaat, was niet van hem en die doos die op straat was achtergelaten, was duidelijk het gevolg van de fout van een medewerker. George twijfelde geen moment om de doos vol geld in te laden en naar het dichtstbijzijnde bankfiliaal te gaan. Het was duidelijk, en later bevestigd door de beelden van de beveiligingscamera, dat de medewerker die de geldwagen bestuurde, was vergeten de doos met het geld te pakken voordat hij vertrok. De bankmedewerkers waren erg opgelucht toen George opdook met het geld om het terug te geven en de bankdirecteur bedankte hem met een geldbedrag.

Alicia Stewart, de bankdirecteur, legt uit: "Het had voor ons heel anders kunnen aflopen. Maar meneer Condash was heel eerlijk in het teruggeven van het geld, wat we zeer op prijs stellen.”

George's echte beloning was dat hij aan het eind van de dag een zuiver geweten had. Toegegeven, 40 of 27duizend dollar zal iedereen aanspreken, vooral als je op een bepaald moment in je leven geld nodig hebt, maar voor sommigen staat eerlijkheid nog steeds voorop.

Zou je hetzelfde hebben gedaan als je geconfronteerd zou worden met een grote som geld zoals die van George?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt