Ze doneren £700 aan een bejaarde weduwnaar die elke dag naar dezelfde plek gaat om te lunchen: ze houden allemaal van hem - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze doneren £700 aan een bejaarde weduwnaar…
Ze zet een camera bij een kom met water en legt alle dieren vast die haar hebben bezocht Een soldaat keert na jaren terug naar huis en verrast zijn broertje: de ontroerende video van hun ontmoeting

Ze doneren £700 aan een bejaarde weduwnaar die elke dag naar dezelfde plek gaat om te lunchen: ze houden allemaal van hem

15 Juni 2021 • Door Janine
1.898
Advertisement

Een gebaar van solidariteit en vriendelijkheid maken naar een bejaarde die alleen is achtergebleven is echt onbetaalbaar. Veel van onze grootouders zijn gedoemd om de laatste jaren van hun leven in volledige eenzaamheid te leven; misschien is hun partner een paar jaar eerder overleden, de kinderen en kleinkinderen, die inmiddels volwassen zijn geworden, hebben hun leven opgebouwd en gaan niet meer op bezoek bij hun bejaarde familielid. Er zijn veel redenen waarom het altijd beter is om onze oudere burgers niet in totale eenzaamheid achter te laten: ze zijn onze herinnering en ons verleden vol wijsheid.

Dit is het verhaal van Pete, een 90-jarige Britse veteraan die elf jaar geleden zijn vrouw verloor en nu helemaal alleen in Chelmsford in Essex woont; om deze afschuwelijke eenzaamheid te bestrijden, gaat Pete bijna elke dag lunchen in dezelfde pub die wordt gerund door een 39-jarige man genaamd Tim Mepham; na jaren van gewoonte is die plek voor Pete een echt "paradijs" geworden, een toevluchtsoord waar je je veilig en geborgen kunt voelen.

Zoals Tim, de eigenaar van de Moulsham Inn, vertelt, bestelt de 90-jarige klant altijd dezelfde lunch: een jachtschotel met kip en een glas rode wijn.

Na een lange tijd dat Pete die pub regelmatig had bezocht, benaderde Tim hem en begon een praatje te maken met Pete, in een poging zijn verhaal te leren kennen, waarom hij die plek als zijn "veilige haven" koos; nadat hij met hem had gepraat, ontdekte Tim dat Pete een geweldig persoon en een perfecte klant was, die iedereen bewonderde en van wie velen in de stad oprecht hielden: "Pete is echt een van de meest beleefde heren die ik ooit heb ontmoet. Hij is zo dankbaar voor wat we voor hem doen, en zijn gevoel voor humor is zo scherp!”

Toen Tim op zijn sociale media de video plaatste waarin hij met deze buitengewone vaste klant sprak, streden al zijn vrienden, familieleden of gewoon kennissen om geld te kunnen doneren om Pete's lunches te financieren: niet omdat de man arm of financiële hulp nodig had, helemaal niet; de mensen waren ontroerd door deze 90-jarige man en wilden hem een ​​geschenk geven dat hij nooit zou vergeten.

Advertisement

Gebruikers deden de donatie op de applicatie van de pub en slaagden erin 700 pond op te halen; praktisch het equivalent van twee weken lang kip en 90 glazen rode wijn. Toen Tim Pete het genereuze gebaar onthulde dat de kroeggasten voor hem hadden gedaan, was hij ongelovig en geëmotioneerd: "Ik kan het niet geloven, ik ben je iets schuldig, ik hou van deze plek! Voor mij is deze plek als de hemel, en dat denk ik echt!”

Bekijk de ontroerende video hieronder waarin Tim ontdekt dat hij twee volle weken maaltijden kreeg van de grote harten van de mensen van Chelmsford!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt