Jongeren "adopteren" een 108-jarige dakloze man en nemen hem mee naar huis - BekijkDezeVideo.nl
x
Jongeren "adopteren" een 108-jarige…
Paard steelt de show tijdens de fotoshoot van een zwanger stel Vrouw onthult het geheim van een duurzame en gelukkige relatie:

Jongeren "adopteren" een 108-jarige dakloze man en nemen hem mee naar huis

20 Juni 2021 • Door Janine
6.966
Advertisement

Als je de kans hebt om een ​​goede daad te doen, moet je nooit nalaten om door te gaan met je intenties. Armoede verslaan met de actie van een enkel individu is onmogelijk, maar een gebaar van solidariteit kan nog steeds iemands leven veranderen. Lijkt het je niet genoeg? Karla Delgado, een 25-jarig Mexicaans meisje, was op weg naar huis in Torreon, in de Mexicaanse staat Coahuila, toen ze Don Felipe tegenkwam, een 108-jarige dakloze man, die in erbarmelijke omstandigheden verkeerde. Karla liet de man vertellen hoe hij zijn oude dag op straat doorbracht, en toen ze de redenen begreep, besloot ze hem te helpen. Zijn kinderen hadden hem alleen gelaten, maar zij zou zo'n oude "grootvader" nooit in de steek hebben gelaten, zonder dak boven zijn hoofd en zonder eten.

Karla kon niet geloven dat deze man "onder een palmboom" in de open lucht leefde. Hoe kun je een 108-jarige man op straat achterlaten? Het verhaal van Don Felipe is dat van elke ongelukkige ouder die, wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken, volledig worden genegeerd door hun kinderen. Het lot was voor hem niet mild, en hij eindigde op straat. Karla had don Felipe gevraagd mee naar huis te komen, aangezien het die middag erg warm was, maar de oude man antwoordde dat de palmboom zijn thuis was. Radeloos keerde het meisje terug naar huis om wat kleren en eten te halen om aan de man aan te bieden, maar dacht toen na over het feit dat hij niet kon koken of wassen. Op dat moment vroeg de jonge vrouw om hulp van haar nicht en neef, Liliana en Jorge.

De drie dachten er even over na en besloten toen het enige juiste te doen: de oude man ophalen en hem mee naar huis te nemen! De jongeren vergezelden Don Felipe naar hun huis en knapten hem op. Jorge hielp hem met wassen en deed hem vervolgens schone kleren aan, waarna ze allemaal gezamenlijk aten. Een warme maaltijd, misschien wel de eerste in lange tijd. De jongeren vroegen vervolgens om hulp en suggesties hoe ze voor hun opa konden zorgen en deelden het verhaal op sociale media. Veel gebruikers droegen kleding en voedsel bij aan het goede doel, terwijl anderen suggereerden dat de jongeren Don Felipe in een daklozenopvang te plaatsen, waar vrijwilligers voor hem zouden kunnen zorgen zonder juridische problemen. Ze brachten hem eerst naar een hotel en vonden toen een plaats voor hem in een van deze opvangcentra voor daklozen, waar Felipe dicht bij mensen van zijn leeftijd kwam en zijn eigen bed kreeg.

Advertisement

Karla, Jorge en Liliana blijven hem bezoeken en zijn blij dat Don Felipe hersteld is van zijn situatie. Niemand mag op straat slapen, laat staan ​​een 108-jarige man!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt