Hij is 124 jaar oud en heeft in drie verschillende eeuwen geleefd: "Van mijn hele familie ben ik de enige overgebleven" - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij is 124 jaar oud en heeft in drie…
Trouwfoto's: 21 foto’s aan de rand van de realiteit waar kleinkinderen ooit met argwaan naar zullen kijken

Hij is 124 jaar oud en heeft in drie verschillende eeuwen geleefd: "Van mijn hele familie ben ik de enige overgebleven"

19 Juni 2021 • Door Janine
37.966
Advertisement

Het bereiken van de eerbiedwaardige leeftijd van 100 jaar is een voorrecht waarvan maar weinigen kunnen getuigen dat ze ervan hebben genoten, maar stel je voor dat je niet alleen 120 jaar wordt, maar deze ver overschrijdt, en ooggetuige wordt, niet van twee maar van drie eeuwen: de 19e, 20e en 21e eeuw. Vandaag willen we dat jullie Don Manuel Garcìa ontmoeten, een man die sinds kort 124 jaar is geworden en in de provincie Veracruz, in Mexico woont, een echte nationale legende is geworden en dat niet alleen!

Zijn naam is Don Manuel Garcia, hij werd 124 jaar en beleefde met eigen ogen de grote transformaties van de geschiedenis: van de negentiende eeuw (de man werd geboren in 1896), de twintigste eeuw tot het nieuwe millennium; een persoonlijk record dat hem ertoe bracht 124 kaarsen uit te blazen en ondanks zijn eerbiedwaardige leeftijd heeft Manuel Garcìa nog steeds een kristalhelder geheugen.

Het geheim van een lang leven? Volgens de verklaring van de 124-jarige man "werken, goed eten en feesten vermijden!”

Don Manuel Garcìa vertelde over zijn leven: "Ik was ongeveer twaalf jaar oud toen mijn vader stierf, maar mijn ooms en tantes bleven bij ons om ons op te voeden. Ook mijn broer is er niet meer. Van de hele familie ben ik alleen nog over. Het mooie is dat onze vader ons het goede voorbeeld heeft gegeven in het leven. Hij heeft ons geleerd dat goed eten, slapen en feestjes vermijden de belangrijkste dingen zijn!"

Tijdens zijn zeer lange leven heeft Manuel de grote veranderingen en enorme transformaties van de samenleving echt meegemaakt: sinds zijn geboorte in het verre 1896 is hij getuige geweest van de komst van elektrisch licht, de eerste auto's met verbrandingsmotoren, het ontstaan van de telefoon, twee wereldoorlogen en meer recent, de pandemie veroorzaakt door het Coronavirus wereldwijd.

Advertisement

124 jaar geleefd hebben betekent natuurlijk ook een buitengewoon en zeer groot gezin hebben gesticht: Manuel Garcìa heeft 30 kleinkinderen en 40 achterkleinkinderen en is al 70 jaar getrouwd met dezelfde vrouw, Rosa Medino; de man van recordleeftijd woont 11 jaar in Ciudad Juarez met zijn dochter Tomasa: "Ondanks zijn leeftijd gaat het goed met mijn vader, hij is in uitstekende gezondheid, hij heeft alleen een aanhoudende chronische hoest, maar verder gaat het goed met hem!"

We zouden graag 124 jaar willen worden met dezelfde vastberadenheid en energie van Don Manuel Garcìa: 100 van zulke jaren!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt