Paar met dwerggroei heeft drie kinderen, een van hen is geboren met een "standaard" lengte

Janine image
door Janine

27 Juni 2021

Paar met dwerggroei heeft drie kinderen, een van hen is geboren met een "standaard" lengte
Advertisement

Diversiteit is een zeldzaam geschenk dat koste wat kost moet worden gekoesterd en gecultiveerd; vertrouw niet op degenen die je zullen vertellen dat "normaliteit" de sleutel is tot een rechtvaardig en vredig leven, vaak verbergen degenen die we beschouwen als “anders” verhalen over veerkracht en lijden die niets verschillends dan ons leven hebben; ook met enkele verschillen zijn we allemaal gelijk in deze wereld, en ieder van ons verdient in zijn diversiteit respect, zorg en genegenheid.

via Kidspot

Advertisement

Velen denken dat mensen met dwerggroei geen kinderen kunnen verwekken, of dat als ze zwanger worden, ze met misvormingen geboren zullen worden, ze ook heel klein zullen blijven of nooit zullen opgroeien als zogenaamde "normale" mensen, maar de realiteit is heel anders. Maak kennis met Charli Worgan, een Australische vrouw die lijdt aan achondroplasie (een vorm van dwerggroei) die in 2012 trouwde met Cullen Adams, een man die lijdt aan acromicrische dysplasie die zijn lichaam niet in de lengte laat groeien.

Advertisement

Toen het paar trouwde, wisten ze heel goed dat ze, om zwanger te worden, een aantal moeilijkheden konden tegenkomen: zouden de kinderen gezond geboren worden? Zouden zij ook drager zijn van een van de syndromen waaraan hun vader en moeder leden? Uiteindelijk, ondanks jaren van aarzeling, raakte Charli in 2015 voor het eerst zwanger, met zorgen die ook werden aangewakkerd door de artsen die haar volgden: “Aangezien Cullen's korte gestalte en de mijne worden veroorzaakt door verschillende genetische defecten, zijn er in principe vier mogelijkheden: ons kind zou een normale lengte kunnen hebben of geboren worden met mijn achondroplasie of Cullen's acromicrische dysplasie. Er is ook de mogelijkheid om beide defecten te ontwikkelen, wat betekent dat de baby niet lang na de geboorte zou overleven..."

Maar gelukkig verliep de eerste zwangerschap goed, hun oudste dochter heet Tilba en ze erfde het "genetisch defect" van achondroplasie; maar toen werd de kleine Tilba gevolgd door twee andere kinderen; de volgende arriveerde in 2018 en heet Tully, een vrolijk meisje met een groot verlangen om te leven, die het genetische defect van haar vader heeft geërfd. Maar dit alles was nog niet voldoende voor de familie Adams.

Kort daarna werd Charli in 2020 voor de derde keer zwanger. Deze keer kreeg ze een baby genaamd Rip; in tegenstelling tot zijn twee zussen werd hij echter niet geboren met achondroplasie of acromicrische dysplasie: hij zal groeien tot een lengte die als "standaard" wordt gedefinieerd.

Natuurlijk waren Charli en Cullen ook deze keer in de wolken: "Ik ben zo blij dat ik deze keer ook zwanger ben geraakt. Ik ben ook oneindig dankbaar dat we elke keer geluk hebben gehad met onze kinderen vanwege de genetische risico's die konden ontstaan. Ik heb het gevoel dat deze baby mij de ultieme voldoening zal geven want nu is ons gezin eindelijk compleet!”

Niet alleen is de familie Adams nu compleet, maar ze lijken heel hecht en praktisch perfect in hun uniekheid: jullie zijn prachtig!

Advertisement