Alleenstaande moeder bevalt van prachtige tweeling op 50-jarige leeftijd, na 11 jaar proberen

Janine image
door Janine

30 November 2021

Alleenstaande moeder bevalt van prachtige tweeling op 50-jarige leeftijd, na 11 jaar proberen
Advertisement

Een kinderwens is iets heel gewoons bij een vrouw, hoewel niet vanzelfsprekend, en natuurlijk neemt het verlangen toe en wordt het dringender met het ouder worden. Manda Epton is een Engelse modeontwerpster die haar langdurige relatie op 39-jarige leeftijd beëindigde, waarschijnlijk degene die haar in staat zou hebben gesteld een kind te krijgen. Negenendertig is al een wat oudere leeftijd om kinderen te krijgen, maar nog acceptabel voor een hele reeks medische en gezondheidsproblemen - maar 50 jaar? In werkelijkheid horen we tegenwoordig steeds vaker dat vrouwen op zeer hoge leeftijd voor de eerste of tweede keer moeder worden. Manda Epton begon te proberen zwanger te worden en de zwangerschap voort te zetten als alleenstaande moeder op 39-jarige leeftijd, maar het “wonder” gebeurde pas 11 jaar later, toen de vrouw al vijftig was geworden.

via Dinestle

Advertisement

A Sydney woman who became a mum of twins at 50 says being older means she spends more time playing with them instead of...

Pubblicato da The ABC News AU su Martedì 23 novembre 2021

Manda Epton werd geboren in Oxford, maar verhuisde vervolgens naar Sydney, in Australië en begon op 39-jarige leeftijd te proberen zwanger te worden nadat haar langdurige relatie was geëindigd. Ze investeerde ongeveer £40.000 om haar droom als moeder te vervullen en werd uiteindelijk zwanger na elf jaar proberen. Na 23 vruchtbaarheidsbehandelingen te hebben ondergaan en 3 keer een miskraam te hebben gehad, beviel de vrouw van een prachtige tweeling.

Advertisement
Pubblicato da Manda Epton su Sabato 9 maggio 2020

Het einde van haar relatie overtuigde haar om de reis te beginnen om een ​​alleenstaande moeder te worden. Om dit te doen, heeft ze donatie en in-vitrofertilisatie geprobeerd, hoewel de klinieken in de loop der jaren de prijzen voor dit soort behandelingen sterk hebben verhoogd. Manda gaf maar liefst £40.000 uit om te bevallen!

Zelf beweerde ze dat ze door al haar inkomsten en spaargeld heen begon te raken, wat stelselmatig in de klinieken belandde. Ongetwijfeld een moeilijke en frustrerende ervaring, zoals haar woorden getuigen: "Een van de klinieken verwees me naar een psychotherapeut die me vertelde dat ik er rekening mee moest houden dat ik op mijn 43e nooit kinderen zou krijgen".

De psychotherapeut had natuurlijk niet kunnen weten dat Manda op 50-jarige leeftijd probleemloos zou bevallen. Toen Manda met al deze moeilijkheden werd geconfronteerd, overwoog ze natuurlijk ook andere opties: "Ik heb ook aan adoptie gedacht, maar de wachtlijst was zeven jaar en alleenstaande vrouwen stonden onderaan de lijst."

Uiteindelijk ging Manda, op advies van een vriend, naar een kliniek in Zuid-Afrika en onderging ze voor veel minder geld (£8.000) de hele procedure. Eenmaal terug in haar huis in Australië, wist ze niet zeker of de zwangerschap goed ging en was ze bang tijdens haar echo van de zevende week. Maar alles ging goed!

Manda is nu een gelukkige moeder en brengt veel tijd door met haar dochters, waarbij ze beweert dat een oudere moeder veel voordelen heeft, waaronder niet volledig geïnteresseerd zijn in nieuwe technologieën en niet te veel tijd verspillen aan de mobiele telefoon: "Ik heb het gevoel dat ik op 54-jarige leeftijd een beetje wijzer ben, ik geef niet om technologie zoals jongere ouders tegenwoordig. Ik besteed liever meer tijd aan het spelen met ze in het park en het doen van leuke activiteiten in plaats van ze te negeren en aan de telefoon zijn. Freelance zijn en mijn eigen bedrijf hebben, waar we biologische quilts en knuffels voor kinderen maken, betekent dat ik meer tijd met ze kan doorbrengen."

We sturen onze beste wensen naar Manda en haar meisjes!

Advertisement