Moeder ligt onder vuur omdat zoon van 7 haar thuis meehelpt en een bijdrage levert aan de vaste lasten - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeder ligt onder vuur omdat zoon van…
Waarom worden sommigen 's zomers vaker door muggen gestoken dan anderen? Man ziet 500 dollar zitten in de geldautomaat en geeft het terug. Een 92-jarige wilde haar huur ermee betalen

Moeder ligt onder vuur omdat zoon van 7 haar thuis meehelpt en een bijdrage levert aan de vaste lasten

06 Augustus 2021 • Door Skip
4.009
Advertisement

Sommige vrouwen kunnen het van nature: kinderen een compleet zorgeloze kindertijd geven. Niet de last van huishoudelijke verantwoordelijkheden die ouders moeten doorgeven en zelf elke dag moeten uitvoeren. Maar een aantal andere ouders leren hun kinderen al vanaf dat ze piepjong zijn liever het nut van oppoffering, van verantwoordelijkheid en het belang van geld. Zoals deze Amerikaanse moeder gedaan heeft en daarvoor de nodige meningen van mensen op het internet over zich heen heeft gekregen.


Een moeder op TikTok vertelde hoe ze haar zoon van zeven heeft geleerd om werken, opofferingen maken en geld op juiste waarde te leren schatten en dat wel op een ongehoorde manier. Zo moet hij elke week haar helpen met het doen van kleine huishoudelijke taakjes en krijgt hij voor elk ding dat hij voor het eind van de dag afkrijgt van zijn moeder een dollar. Aan het eind van elke week telt hij zijn verdiende geld en weet hij dat hij een deel hiervan moet gebruiken om de rekeningen te "betalen" door het terug te geven aan zijn moeder. 

Zodoende heeft het jochie van zeven aan het eind van de maand twee potjes waar hij het geld in stopt dat hij heeft verdiend door zijn moeder te helpen met enkele simpele huishoudelijke taken. In de een zit de bijdrage aan het betalen van de rekeningen in de ander het geld dat hij voor zichzelf houdt. Zijn moeder verklapte echter dat hij mettertijd zo gedisciplineerd raakte en lette op geld verspillen dat hij het voor hem overgebleven geld opzij zet. Als hij dan later wat groter is gaat hij het uitgeven.

Het ligt voor de hand dat deze verdeling tussen moeder en zoon er uitsluitend toe dient om bij hem een groot gevoel voor verantwoordelijkheid te kweken. Belangrijke waarden als dagelijks werk, moeite te doen om het in de praktijk te brengen en dan de beloning voor de gedane moeite kunnen wij onze kinderen thuis ook leren, zij het dan wel met grenzen.

Advertisement

Maar toch heeft deze Amerikaanse moeder een hele lawine aan discussie en mensen van het internet, die zelf ook kinderen hebben, over zich heen gekregen met een andere mening.  Velen denken dat zij er niet goed aan doet bij hem zoveel verantwoordelijkheid te kweken op zo'n jonge leeftijd. Je kindertijd moet juist vrij zijn van zorgen, niet een tijd van werken en jezelf wegcijferen. Weer anderen kiezen de kant van de moeder en zeggen dat het helemaal niet verkeerd is om te beginnen kinderen met de paplepel in te gieten dat het leven geen tekenfilm is.

Welke mening ben jij toegedaan wat betreft de keuze die deze moeder gemaakt heeft?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt