Hij was arm en kon maar één keer per dag eten: nu is hij een succesvolle man die bij de NASA werkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij was arm en kon maar één keer per…
Bekritiseerd omdat hij ermee instemde met een vrouw te trouwen die zwanger is van een andere man Ze bevalt van haar zoon en sluit zich vervolgens in huis op met de oppas om zichzelf te isoleren van de familie

Hij was arm en kon maar één keer per dag eten: nu is hij een succesvolle man die bij de NASA werkt

05 Juli 2021 • Door Janine
1.487
Advertisement

Op het moment dat je instort en besluit je droom op te geven, heb je een persoonlijke nederlaag geleden die altijd aan je zal knagen; het leven gaat door, veel van de dromen die we hadden komen niet uit, en dus brengen we onze dagen door met verdriet en ontevredenheid; hadden we maar geluisterd naar dat stemmetje dat ons zei niet op te geven...

Het verhaal van Antonio Macìas is een geweldige les in vasthoudendheid en het nastreven van je doelen: deze Cubaanse jongen ging door een hel en leefde in absolute armoede voordat hij de baan van zijn dromen kreeg.

via: Cubatel

Antonio Macìas is een Cubaanse jongen met grote dromen en grote passies; in 2015 besloot hij samen met zijn moeder Milda zijn vaderland te verlaten om een ​​beter leven te zoeken over de grenzen; daarom verhuisden moeder en zoon eerst naar Venezuela en vervolgens naar Ecuador, maar zonder dat ze hun levensomstandigheden konden verbeteren.

Nadat ze honger had geleden, bood Milda haar 19-jarige zoon een laatste offer aan: het Mexicaans grondgebied oversteken om de Verenigde Staten van Amerika binnen te gaan, waar ze zouden worden verwelkomd door een ver familielid dat in Houston woonde.

Na een zeer lange reis en uiteindelijk het verkrijgen van de vergunningen om legaal de VS binnen te komen, bereikten Milda en Antonio hun familielid in de Amerikaanse stad, maar na korte tijd liet de man dat arme gezin letterlijk alleen achter op de stoep, zonder dak om onder te slapen en wat te eten.

Milda en Antonio wisten niet wat ze moesten doen, ze kenden de Engelse taal nog niet goed, ze hadden niet genoeg geld om meer dan één maaltijd per dag te kunnen betalen; er waren avonden waarop moeder en zoon tevreden waren met het eten van slechts een hamburger die in tweeën was gedeeld. Gelukkig woonde er een familievriend in de buurt die hun leven ten goede veranderde...

Advertisement

Dankzij zijn hulp kon Antonio veel van zijn dromen verwezenlijken: hij had eindelijk een huis om met zijn moeder in te wonen, leerde snel de Engelse taal en studeerde hard om een ​​zeer succesvolle professional te worden in het hoofdkwartier van de NASA in Houston, in Texas. Maar dat is nog niet alles.

Nadat hij een geweldige baan had gevonden bij het beroemdste lucht- en ruimtevaartbureau ter wereld, verklaarde Antonio Macìas dat hij op het punt stond zich in te schrijven en een doctoraat in de lucht- en ruimtevaartwetenschappen wilde halen, zijn droom sinds hij een kind was!

Mamma Milda is erg trots op haar zoon die nooit opgaf, ondanks de vele moeilijkheden die hij door de jaren heen heeft ondervonden, die nooit het vuur van zijn talent en passies heeft gedoofd en zijn leven van absolute armoede heeft weten om te zetten in een voorbeeld van doorzettingsvermogen.

Immers, als het deze buitengewone Cubaanse jongen is gelukt om zijn dromen te realiseren, kunnen wij het ook: geweldig, Antonio!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt