Hij was ober in het buitenland: nu is hij een ingenieur die voor de NASA werkt - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij was ober in het buitenland: nu is…
Dit eiland is zo klein dat er maar een huis en een enkele boom op kunnen staan Dierenarts ontmoet olifant die hij 12 jaar eerder redde:

Hij was ober in het buitenland: nu is hij een ingenieur die voor de NASA werkt

13 Juli 2021 • Door Janine
631
Advertisement

Het leven is onvoorspelbaar, zowel ten goede als ten kwade, en we kunnen zeker niet alle mogelijke implicaties overzien. José Roberto Villalba weet er alles van, aangezien hij er op 33-jarige leeftijd in slaagde zijn dromen, althans gedeeltelijk, te realiseren. De 33-jarige Paraguayaan begon zijn leven in 2008 helemaal opnieuw en verhuisde naar Spanje, een land ver weg. Zoals bij elk nieuw avontuur, moest José zich in het begin behelpen, voornamelijk omdat hij de taal niet goed sprak en de lokale cultuur niet goed kende. Aanvankelijk werkte de jongen daarom als ober en studeerde tegelijkertijd aan de universiteit. Naast alle moeilijkheden waarmee een jonge werknemer en student normaal gesproken wordt geconfronteerd, kreeg José ook te maken met het feit dat hij een immigrant was, wat zijn leven in veel opzichten een beetje ingewikkelder maakte. Desalniettemin slaagde José erin zijn dromen waar te maken, precies zoals hij van plan was.

José studeerde af in industriële techniek terwijl hij als ober werkte: "Ik waste af, en daarna studeerde ik. Ik ben afgestudeerd in industriële techniek, ik denk dat alles moeilijker is voor een immigrant", vertelt de man. Ondanks alles wilde José echter zijn eigen bedrijf oprichten, PCI Ingeniería y PC Energía, ook al kostte het hem 4 jaar inspanning en doorzettingsvermogen. "Ze belemmeren je in alles", herinnert José zich, "met de bureaucratie... vier jaar lang, na de oprichting van het bedrijf, hebben we er geen profijt van gehad. Maar met doorzettingsvermogen en zonder ooit op te geven, zijn we erin geslaagd om een ​​zeer belangrijk contract te krijgen".

Om welk contract gaat het? De NASA wilde José als een van zijn medewerkers hebben, tot grote vreugde van de Paraguayaan die op eigen kracht zijn toekomst heeft opgebouwd. Zeker, José had nooit gedacht dat hij zo hoog zou komen, zo laag beginnend, maar aan de andere kant is dit de lange en kronkelige weg om succes te behalen.

Advertisement

Het verhaal van José, en van de velen zoals hij die hebben gewerkt en gestudeerd om ver te komen, leert ons dat alles in de wereld mogelijk is als we ons met veel wilskracht inzetten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt