Hij kan geen werk vinden en besluit het zelfgebakken brood van zijn moeder te verkopen: een ontroerend verhaal - BekijkDezeVideo.nl
x
Hij kan geen werk vinden en besluit…
Deze hond heeft een vacht dat lijkt op de borstelharen van een dweil: een grappige video maakte een ​​beroemdheid van hem Een meisje van een jaar oud verdwaalt in zee en wordt met haar zwemband anderhalve kilometer van de kust gevonden

Hij kan geen werk vinden en besluit het zelfgebakken brood van zijn moeder te verkopen: een ontroerend verhaal

28 Juli 2021 • Door Janine
1.136
Advertisement

Tegenwoordig is het vinden van een baan een steeds complexere onderneming. In een steeds onstabielere samenleving, met meedogenloze concurrentie en met de nieuwe noodsituatie als gevolg van het Coronavirus, is het zoeken naar een baan voor de meeste jonge mensen een delicaat moment dat heel vaak botst met de harde reacties van werkgevers. Als je echter een beetje creatief bent, kun je indruk maken op de personeelsselectie. Werk kun je met niks creëren.

via: O Segredo

Het begin van een nieuwe activiteit...

In Cachoeiro de Itapemirim, in het hart van Brazilië, woont de zeventienjarige student Daniel Vitório Baia Vieira, een jongen die zich - zoals elke afgestudeerde die op de klassieke manier naar een baan heeft gezocht - niet liet intimideren door zijn curriculum vitae die in de prullenbak werd gegooid door het zoveelste bedrijf. Na maanden en maanden onderzoek en talloze weigeringen, de openbaring: een zelfstandige baan creëren om hem en zijn moeder te onderhouden.

Soms blijkt de eenvoudigste oplossing de juiste, daarom besloot Daniel iets unieks en kostbaars te verkopen: zelfgebakken brood, liefdevol gemaakt door de handen van zijn moeder. Zijn routine verandert drastisch. Inmiddels is hij zelfstandig ondernemer en moet hij elke ochtend vroeg opstaan ​​om het nog warme brood in te pakken en te vervoeren; zijn kruiwagen wordt zo zijn etalage terwijl hij brood in de kronkelende straatjes van zijn stad verkoopt.

Daniels idee ontstond na een gesprek met zijn moeder dat uitmondde in een uitdaging: "Op een dag vertelde ik Daniel dat er op zaterdag en zondag geen bakker of supermarkt open zou zijn. Daarom stelde ik voor de grap voor dat hij van de gelegenheid gebruik kon maken om brood te verkopen. Hij keek me aan en terwijl zijn ogen straalden zei hij ja", zegt Daniels moeder over de oorsprong van deze nieuwe business.

En het is dankzij de uitstekende kwaliteit van het deeg dat het brood tijdens het eerste weekend in enkele minuten op was.

Advertisement

Wanneer je zegt "willen is kunnen"

Momenteel werken Daniel en zijn ongelooflijke vertrouwde bakker en moeder op bestelling en hun succes heeft niet alleen de aankoop van betere keukenapparatuur mogelijk gemaakt, maar ook een professionele oven om de productie te verhogen. Daniel's droom is om aan alle gezondheidseisen en andere formaliteiten te voldoen om een ​​bakkerij te kunnen openen op naam van zijn moeder. Een verhaal dat ons leert hoe vastberadenheid en aanpassingsvermogen de sleutel zijn om eventuele moeilijkheden te overwinnen.

Succes Daniel!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt