Man gaat op motor met husky op reis en leggen samen vijfduizend kilometer af

door Skip

19 Augustus 2021

Man gaat op motor met husky op reis en leggen samen vijfduizend kilometer af
Advertisement

Door een video, gemaakt door een vrouwelijke reizigster, is het ongewone koppel motorrijders Michael en hond Sox beroemd geworden. Mensen op internet zagen dit beeld waarop je hen zag reizen van kust tot kust in Amerika en gunden duizenden hen dit van harte

En dus werd hun reis gevolgd door onwijs veel mensen die een beetje verliefd zijn geworden op het stel met helm en grote bril op. De twee gingen enthousiast door de straten van Amerika en lieten ze andere mensen op social media ook deelnemen aan de reis. Maar ze hebben hen vooral met het feit weten te ontroeren dat het twee ongelofelijke vrienden zijn

via BBC UK

Advertisement

"Alles begon bij een cadeau dat ik onverwacht van mijn vader had gekregen. Ik kreeg een huskypup cadeau." Dit was het begin van een geweldige vriendschap, zo zegt Michael. "Ik heb hem meteen de naam Sox gegeven en is het tussen ons een idyllisch gebeuren geweest. Sindsdien zijn we onafscheidelijk."

Dat Michael voor werk naar Hawaii verhuisde betekende niet het einde van de vriendschap. "Ik zou nooit zonder hem zijn vertrokken" zegt Michael.

Toen Michael eenmaal in de V.S. was kreeg hij het idee om het meeste van zijn bezit te verkopen en met de opbrengst te beginnen aan een reis die strekte van kust tot kust op de motor. Hij kocht voor Sox een bijpassende helm en bril en zijn ze toen aan de 5000 kilometer lange reis begonnen.  

Advertisement

"Onderweg werden we echt warm onthaald. In het begin was het alleen Sox die de aandacht trok van de andere reizigers. Maar toen ons verhaal op internet gaandeweg viraal ging stond er bij elke stop een steeds groter publiek ons op te wachten" vertelt Michael.

Michael en Sox' reis is een avontuur geworden dat door veel mensen op internet wordt gevolgd en die zijn ingeschakeld om te gaan kijken op welk punt de twee zich bevinden van de epische Route 64 die wel 9 Amerikaanse staten doorkruist en twee oceaankusten met elkaar verbindt.

Het is algemeen bekend dat deze route, een van 's werelds grootste verbindingswegen, daar welvaart bracht waar hij doorheen liep. Nu is het echter voornamelijk een toeristische weg voor degenen die wat van het moois willen opsnuiven van het "oude" Amerika uit westernfilms.

Advertisement