Aanhankelijk hondje begrijpt dat haar baasje naar haar kijkt vanuit de camera en kust het scherm (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

07 November 2021

Aanhankelijk hondje begrijpt dat haar baasje naar haar kijkt vanuit de camera en kust het scherm (+ VIDEO)
Advertisement

Honden zijn gezelschapsdieren en houden er helemaal niet van om alleen thuis te zijn. Ze hebben een natuurlijke angst om in de steek gelaten te worden en deze angst is duidelijker bij sommigen, maar minder bij anderen. Het bijzondere is echter dat honden ook op hoge leeftijd kunnen leren om te "leven" met hun angst voor eenzaamheid. Voor puppy's is het relatief eenvoudig, voor oudere honden is wat training en veel geduld vereist. Er zijn echter mensen die een vrij originele alternatieve methode hebben gevonden om hun trouwe viervoeter gezelschap te houden…

via Ring/YouTube

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

Onze huisdieren alleen thuis laten is niet altijd gemakkelijk. Heel vaak houden onze honden of katten niet van de eenzaamheid en stilte van het lege huis en geven ze de voorkeur aan het gezelschap van hun baasjes. Soms ontstaat er een band die zo sterk is dat er een soort afhankelijkheid ontstaat van de kant van de hond naar zijn baasje. Het is dus onmogelijk om even het huis uit te gaan, als je niet in het gezelschap van je hond bent.

Scott, de geniale eigenaar van Bella, heeft echter een briljante oplossing gevonden om zijn hond nooit alleen te laten. Na verschillende pogingen en training om de angst om thuis alleen te blijven te overwinnen, heeft Bella eindelijk geleerd om van het leven te genieten als haar baasje aan het werk is.

Advertisement

De oplossing is simpel: Scott heeft zijn videocamera geïnstalleerd om zijn hond te controleren en dankzij de functie waarmee hij in realtime kan praten, communiceert hij met de hond. In een van de vele video's die op YouTube zijn geplaatst, zien we hoe Bella perfect begrijpt wat er gebeurt en de stem van haar baasje Scott herkent in die vreemde videocamera. De hond realiseert zich dat het haar “papa” was die via dat object tot haar sprak en ze kan het niet laten om het baasje zo goed mogelijk te begroeten: ze stuurt kusjes door middel van de cameralens.

Een heel lief gebaar dat ons eraan herinnert hoe deze kleine vrienden aan ons gehecht zijn. Bella, hoewel ze gewend is om enkele uren alleen te zijn, wacht op niets anders dan de terugkeer van haar baasje. Ondertussen is ze blij om Scott's aanwezigheid door de camera te horen. Een ingenieuze oplossing die het probleem van de eenzaamheid van onze huisdieren zou kunnen oplossen.

Complimenten voor Scott en zijn kleine Bella voor het geven van een moment van grote tederheid!

Advertisement