Politieagenten stoppen met wat ze doen om dakloze eten te geven want ook dit is hun werk - BekijkDezeVideo.nl
x
Politieagenten stoppen met wat ze doen…
Arme oma maakt huisjes van karton in ruil voor eten en doet echt alles om te overleven Hond valt in een wak maar wordt gered door een journalist die in het ijskoude water duikt

Politieagenten stoppen met wat ze doen om dakloze eten te geven want ook dit is hun werk

22 Augustus 2021 • Door Skip
526
Advertisement

Ondanks dat er sociale voorzieningen en liefdadigheidsorganisaties zijn hebben mensen die op straat leven toch behoefte aan zaken waar veel mensen in de maatschappij zich niet bewust van zijn. Honger, kou en eenzaamheid zijn slechts een paar van de problemen in een gebied waar een klimaat heerst van vijandigheid en deze mensen bijna aan de zijlijnen staan van de gemeenschap.

Op sociale media ging deze week een foto rond van een dakloze die eten krijgt van twee gendarmes in Ipatinga, Brazilië. De foto maakte op internet indruk vanwege de zo zichtbare  medemenselijkheid en vanwege het lijden dat van het gezicht van de man af valt te lezen. Het is een situatie die helaas steeds vaker voorkomt in dit land.   

De twee functionarissen in opleiding ondersteunen het ontwrichtte politie-apparaat in het land om de pandemie in het centrum van de stad te beteugelen. Volgens een officieel rapport dat openbaar is gemaakt, is de foto gemaakt door Amanda Carolina; een studente. Het was haar opgevallen dat mensen in zich aan het verplaatsen waren op een manier die ongebruikelijk was.

In een hoek van het plein lag een man op straat en was hij er niet best aan toe en zei hij honger te hebben. De dame had meteen de appel die ze in haar rugzak had, gegeven. Op dat moment waren de gendarmes op hen toegelopen en gaven zij de zwerver te eten. Omstanders waren allemaal geraakt door deze spontane en humane reactie.

Een van de twee gendarmes lichtte toe "dat het om een persoon ging met een handicap waardoor hij niet mobiel is. Hij was bijna kruipend bij het plein aangekomen en vroeg om eten."
Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. De agenten Diego Messias Leal en Weliton de Caldas Rodrigues kwamen direct in actie om te helpen.

    

foto: pixabay

De agent vervolgt zijn verhaal:"Hij begon direct veel te gulzig te eten, het leek bijna niet goed te gaan met hem."

Een van de heren vertelde dat de man een handicap heeft en dat hij daardoor niet in staat was om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen. Hij vertelde verder dat de man daar aangekomen was op zijn knieën en niet in staat was om zelf aan eten te komen. Dit ontroerden Diego Messias Leal en Weliton de Caldas Rodrigues, de agenten die de situatie in goede banen moesten leiden.

Aangezien de man veel te snel at zeiden de agenten dat hij het rustig aan moest doen; er was geen haast, hij kon rustig eten. Een ambulance werd gebeld, de man moest huilen en zei twee dagen niet gegeten te hebben en dat hij honger had.

De studente zegt tevreden te zijn met het ingrijpen van de twee agenten en zei ze dat ze het uniform wat ze droegen recht hebben gedaan en aantoonden dat ze de maatschappij in alle rangen en lagen ten dienste zijn. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt