Man ziet 500 dollar zitten in de geldautomaat en geeft het terug. Een 92-jarige wilde haar huur ermee betalen - BekijkDezeVideo.nl
x
Man ziet 500 dollar zitten in de geldautomaat…
Moeder ligt onder vuur omdat zoon van 7 haar thuis meehelpt en een bijdrage levert aan de vaste lasten In deze Indonesische stam heeft bijna iedereen schitterend blauwe ogen door verrassend samenspel van genen

Man ziet 500 dollar zitten in de geldautomaat en geeft het terug. Een 92-jarige wilde haar huur ermee betalen

05 Augustus 2021 • Door Skip
35.581
Advertisement

Het komt niet vaak voor dat je een hoofdrol speelt in een mooi stadssprookje. Maar Bobby Puryear mag wel zeggen dat hij er deel van uitmaakte en dat hij een geweldig gevoel van gemeenschapszin heeft getoond. Hij was naar een geldautomaat gegaan om geld op te nemen toen hem iets heel ongebruikelijks opviel. Degene die hem was voorgegaan had het hele bedrag in de opening van de geldautomaat laten zitten. Bobby had natuurlijk meteen die 500 dollar in zijn eigen portemonnee kunnen steken, maar nee. Hij besloot te doen wat juist was, namelijk het geld teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Wie dat dan ook mag zijn.

via: Newsner

Toen hij die 500 dollar zag ging Bobby de bank binnen en legde hij het probleem voor aan het servicepersoneel. De bankmedewerkers en de directeur van de bank wisten echter niet goed hoe met deze vreemde onverwachte situatie om te gaan. Ze vertelden Bobby toen dat ze zouden gaan kijken naar de videobeelden van de beveiligingscamera's om de eigenaar van het geld op te sporen. De volgende dag namen ze weer contact op met Bobby en lieten ze hem weten de persoon opgespoord te hebben die hem was voorgegaan bij de geldautomaat. Bobby sprong meteen in zijn auto om het geld te gaan teruggeven aan die persoon. Nog nooit was een actie zo welkom en noodzakelijk, want de verstrooide eigenaar van het geld was Edith, een oude dame van 92 jaar. Zij had 500 dollar opgenomen om de huur van 480 dollar te kunnen betalen. De vrouw was dolgelukkig en als dank voor zijn eerlijkheid gaf ze hem die laatste 20 dollar als beloning. Het hoeft niet te worden gezegd natuurlijk dat Bobby de laatste centen van deze dame vriendelijk afsloeg en juist iets extra's voor haar ging doen.   

Na het voorval bleef het maar aan Bobby knagen hoe Edith de maand door moest komen met slechts 20 dollar. En dus schoot hij de oude dame te hulp. Hij belde de bank met het verzoek om 200 dollar over te maken van zijn rekening op die van Edith. Zijn mooie gebaar had zo'n groot effect dat ook zijn collega 100 dollar gaf aan Edith en ontstond er zo een keten van onverwachte solidariteit. Een aantal medewerkers die hoorden over het verhaal van Bobby en Edith gingen een collecte houden om wat geld te doneren aan de oude vrouw. Bovendien had Bobby gevraagd aan haar of ze met zijn familie Thanksgiving kwam vieren. Ook heeft hij contact gezocht met een vrijwilligersorganisatie met de vraag of zij naar de alleenstaande vrouw om konden kijken. Maar hoe dan ook stelde Bobby haar gerust: hij zou er altijd voor haar zijn.

Het is bekend dat wie goed doet, goed ontmoet en dat uit een goede daad meerdere goede daden voortkomen, daarom moeten we meteen iets goeds doen als we daar de kans toe krijgen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt