Ze overleeft een ernstige ziekte en reist nu te voet de wereld rond: "Wandelen heeft mijn leven gered"

Janine

26 Augustus 2021

Ze overleeft een ernstige ziekte en reist nu te voet de wereld rond:
Advertisement

Er zijn mensen die reizen om cultuur op te snuiven, mensen die het voor de lol doen, mensen die willen ontspannen na een stressvolle periode en er zijn mensen die, aan de andere kant, de reis beschouwen als een persoonlijke herkansing na een lange en donkere periode. Het symbool van dit soort mensen is Marika Ciaccia, een onverschrokken en moedige 31-jarige die bijna stierf aan een ernstige ziekte.

Marika is altijd een meisje geweest vol dromen, die ze lange tijd stand-by moest zetten vanwege haar ernstige gezondheidstoestand die haar onverwachts had getroffen, toen ze op een dag, plotseling, een ondraaglijke pijn in haar been voelde, die buiten proportie was opgezwollen.

via My Life In Trek

Advertisement

Marika Ciaccia/Instagram

Nadat ze naar de eerste hulp ging, kreeg Marika een zeer slechte diagnose van de artsen: een ader was verstopt en veroorzaakte een ernstige veneuze trombose. Maar alsof dit nog niet genoeg was, was een deel van de embolus losgeraakt en bestond het risico dat het het hart zou bereiken, wat onvermijdelijk tot de dood zou leiden. Hoewel er weinig hoop was, slaagden de artsen erin om op wonderbaarlijke wijze haar leven te redden.

Het overkomt meerdere mensen om dit soort ervaringen mee te maken en hun kijk op het leven te veranderen. Sommigen krijgen een trauma en ervaren het nog erger, anderen zien het als een tweede kans, een beetje alsof ze een tweede leven hebben gekregen om ten volle te leven.

Marika Ciaccia/Instagram

Gelukkig had Marika het overleefd, ze had nog een kans, een ander leven om volop te leven, en was er een betere manier om dat te doen dan de wereld rond te reizen? Hoewel ze lichamelijk nog erg uitgeput was en het herstel nog erg lang duurde, besloot Marika eigenlijk meteen om haar leven op te pakken: ze begon te reizen, met haar neus omhoog om plekken te ontdekken die ze nog nooit eerder had gezien.

Marika's favoriete tochten zijn die met zeer lange wandelingen. Van de verschillende reizen was de reis naar Santiago de Compostela, in Spanje, 800 kilometer te voet, onuitwisbaar. Dankzij deze reis ontdekte Marika haar liefde voor trekking en begon ze te wandelen, waardoor het een integraal onderdeel van haar leven werd. Zoals voor velen het geval is, wilde de 31-jarige van deze nieuwe passie haar werk maken en is ze een milieuvriendelijke wandelgids geworden.

Tot op heden inspireert Marika mensen via haar Instagram-account en haar YouTube-kanaal. Daarnaast houdt ze een blog bij en heeft ze een boek geschreven met de titel "Happiness at my feet" (Het geluk aan mijn voeten).

Advertisement

Marika Ciaccia/Instagram

Van sommige gebeurtenissen wordt gezegd dat ze een reden hebben, en dat het levenslessen zijn waar we iets van moeten leren. Marika heeft zonder enige twijfel geleerd van het leven te houden en is een gids en inspiratiebron geworden voor iedereen die haar wil volgen en dichtbij haar wil zijn.

Ben je ook enthousiast geworden bij het lezen van dit verhaal?

Advertisement