Een jonge vader werpt zichzelf in de vlammen om zijn twee 18 maanden oude tweeling te redden

Janine image
door Janine

13 September 2021

Een jonge vader werpt zichzelf in de vlammen om zijn twee 18 maanden oude tweeling te redden
Advertisement

Ze hadden hen slechts 15 minuten bij hun oma en nichtje achtergelaten. Maar 15 minuten zijn genoeg om je leven te veranderen. Ray Lucas en zijn vriendin, Shi'Ann Brown, waren een paar kilometer van huis naar de plaatselijke winkel gegaan.

Bij hun terugkeer troffen ze het gebouw in brand aan en hun grootmoeder en nichtje in shocktoestand. Op de begane grond hoorden ze het gehuil van de twee kleine meisjes die vastzaten in de rook. Ray dacht niet na, hij handelde op instinct. Hij wierp zichzelf in het vuur en ging naar de plek waar hij wist dat de 18 maanden oude meisjes waren. De epiloog van dit verhaal is geen uitgemaakte zaak.

via Fox 2 Detroit

YouTube/Fox 2 Detroit

YouTube/Fox 2 Detroit

Zoals vaak gebeurt, zorgen de jonge ouders Ray Lucas en zijn vriendin, Shi'Ann Brown, voor de boodschappen en laten hun 18 maanden oude tweeling achter bij Ray's moeder. Een klassieke gezinsroutine voor dit gezin dat in Eastpointe Michigan in de Verenigde Staten woont. Een korte rit die - die ochtend - weinig tijd had gekost, dat al na een kwartier terugkeerde.

Toen ze eenmaal thuis waren, realiseerden ze zich echter snel de ramp. Het pand stond in brand, de oma en een nichtje die moesten oppassen stonden in shocktoestand voor het huis. De tweeling - Milan en Malysia - was nog binnen, in een situatie die met de minuut verslechterde. De rook die het pand vulde had de meisjes wakker gemaakt die wanhopig huilden.

Advertisement
YouTube/Fox 2 Detroit

YouTube/Fox 2 Detroit

“Ik heb helemaal nergens aan gedacht,” zei Ray Lucas later, “ik sprong in de rook en ging op zoek naar de meisjes. Ik zag niets, want alles was ondergedompeld in een ondoordringbare grijze wolk. Ik moest mijn geheugen gebruiken om de exacte positie van de kleintjes te visualiseren." Buiten was de paniek van degenen die - machteloos - getuige waren van een tragedie die een zeer ernstige omvang had ontketend.

“Toen ik ze pakte,” vervolgde Ray, “begon het gevaarlijkste moment. Ik wist dat ik het bewustzijn en tegelijkertijd mijn twee kleine meisjes voor altijd kon verliezen."

Flickr/Not The Actual Photo

Flickr/Not The Actual Photo

Gelukkig kon Ray uit het vuur komen en de kleintjes redden, die het risico liepen vergiftigd te worden door de rook. De vader was er slechter aan toe, die tweede- en derdegraads brandwonden opliep aan zijn arm en gezicht. Vanwege deze ernstige brandwonden was Ray niet in staat om te werken om de hoge kosten van medische rekeningen te dragen, en zijn hele eigendom werd volledig verwoest. Om deze reden werd een online inzameling gelanceerd om dit gezin definitief uit de nachtmerrie van dit dramatische ongeval te helpen.

We wensen deze dappere vader het allerbeste!

Advertisement