Een reekalf verdwaalt tijdens het wachten op zijn moeder, paarden zien het en beschermen het tijdens het wachten - BekijkDezeVideo.nl
x
Een reekalf verdwaalt tijdens het wachten…
Twee honden spelen met de mobiele telefoon van hun baasje en bellen per ongeluk 16 keer in een half uur de politie De bruid wil haar autistische zus niet op haar bruiloft:

Een reekalf verdwaalt tijdens het wachten op zijn moeder, paarden zien het en beschermen het tijdens het wachten

31 Oktober 2021 • Door Janine
1.952
Advertisement

De natuur kan soms magisch en verrassend zijn. We zijn gewend om in documentaires jachttaferelen te zien waarin roofdieren hun slachtoffers achtervolgen. Toch zijn er momenten dat het ontroerend is om te zien hoe verschillende soorten dieren voor elkaar kunnen zorgen. In feite kan het gebeuren dat de beschermende instincten zelfs actief zijn bij dieren van totaal verschillende soorten. Dit is het geval van een groep paarden die vrijwillig voor een klein reekalfje in nood zorgden.


We zijn op een Amerikaanse ranch in Routte County, in Colorado. Hier was Kelly May getuige van een ongekend gebaar. Ze kon haar ogen niet geloven tegenover zoveel tederheid.

Tussen de paarden op de ranch was een klein reekalf dat alleen rondzwierf zonder moeder. Een ongewone scène die het dagelijkse leven en de eentonige routine op het landgoed op zijn kop zette. Om deze reden wachtte Kelly geen moment om haar onafscheidelijke camera te pakken waarmee ze een aantal hele lieve foto's maakte. In feite lijken de paarden het kleine verloren dier te aaien met hun snuiten, om het te beschermen tegen eventuele roofdieren.

Blijkbaar leek het of het reekalf verdwaald was, of erger nog, een weesje. Na navraag bij de lokale autoriteiten, realiseerde Kelly zich dat dit normaal gedrag was bij hertenfamilies.

Advertisement

In feite laten moeders hun jongen vaak alleen terwijl ze op zoek gaan naar voedsel om te voorkomen dat ze roofdieren aantrekken en hun nest in gevaar brengen. Pas nadat ze voldoende voedsel hebben verzameld, kunnen ze weer terugkeren naar hun jongen.

Wanneer mensen met goede bedoelingen het zogenaamd verweesde reekalf proberen te redden, wordt de hereniging met de moeder zelfs nog moeilijker.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt