Een 100-jarige overgrootmoeder breekt alle records en wordt kampioen gewichtheffen

Janine

25 Augustus 2021

Een 100-jarige overgrootmoeder breekt alle records en wordt kampioen gewichtheffen
Advertisement

Het is nooit te laat om te doen waar we altijd al van gedroomd hebben. Zelfs een gewichtskampioen worden, want als Edith Murway erin is geslaagd, een betovergrootmoeder die net 100 is geworden, kan iedereen het. De geweldige vrouw, winnares van talloze prijzen, staat in het grote Guinness Book of Records. Een uitzonderlijke oma die een groot voorbeeld voor ons allemaal zou moeten zijn door ons te leren hoe vastberadenheid ons ver kan brengen.

via Guinness World Record

Advertisement
Guinness World Records

Guinness World Records

Edith is een betovergrootmoeder die onlangs 100 is geworden en momenteel de oudste gewichtheffer ter wereld is. Het record zal in 2022 zelfs in het Guinness Book of Records worden gepubliceerd, een ongelooflijke mijlpaal voor de oudere droomster.

Edith, die in Tampa, in Florida woont, ging negen jaar geleden met tegenzin naar de sportschool. In een interview met de lokale media onthulde ze dat ze in eerste instantie besloot naar de sportschool te gaan om "stoom af te blazen", maar toen ze de anderen zag trainen, dacht ze dat ze het ook kon.

Guinness World Records

Guinness World Records

“Door regelmatig naar de sportschool te gaan, merkte ik dat ik plezier had en leerde ik vooral mezelf en mijn grenzen uit te dagen. Het duurde niet lang of ik maakte deel uit van het team van de sportschool en begon het serieus te nemen", zei ze in een interview voor Guinness.

In korte tijd verbaasde Edith iedereen door de ene trofee na de andere te winnen. Volgens het Guinness Book of Records slaagde de betovergrootmoeder erin om gewichten te heffen van 40 tot 150 lb, oftewel 18 tot 68 kilo. Het was in september 2019 dat ze 68 kilo optilde op de leeftijd van 98 jaar. Naast de trofeeën, waarvoor Edith zegt dat ze geen ruimte meer heeft, leeft ze voor het applaus. "Ik hoor graag applaus", zei ze in een interview, "wat is er mooier dan het applaus te horen na zo'n belangrijk moment?"

Het afgelopen jaar moest de oudere vrouw echter vanwege de pandemie een pauze nemen van de sportschool, maar nu is ze terug en bereidt ze zich voor op haar volgende wedstrijd in het najaar.

Advertisement
Guinness World Records

Guinness World Records

Het wordt haar eerste wedstrijd sinds ze 98 was. Ze geeft toe dat het een grote persoonlijke overwinning voor haar zou zijn om nog een trofee aan haar collectie toe te voegen. Om zich voor te bereiden op de wedstrijd, staat ze elke ochtend vroeg op en leeft ze elke dag alsof het haar laatste is. Alleen zo kan haar training vruchten afwerpen. De sportschool is haar leven.

We willen Edith veel succes wensen met haar volgende record!

Advertisement